Холандска шпијунажа: ракетама за обарање малезијског Боинга располагала само Украјина

„СЕПАРАТИСТИ” ИМАЛИ САМО НЕКЕ ДЕЛОВЕ СИСТЕМА „БУК” КОЈИ НИСУ БИЛИ ИСПРАВНИ

  • Не постоје такође никакви подаци који би потврдили да је Русија системе „Бук” дала устаницима, као што не постоје никакви подаци о било којој врсти обуке устаника да њима рукују

Пише: Виталиј ТРЕТЈАКОВ, главни уредник московског часописа „Политичка класа”

         ИЗВЕШТАЈ обавештајне службе Холандије AIVD појавио се на интернету.

         Садржи резултате истраге који ће веома изнервирати украјинске политичаре који су очекивали да у њему виде раскринкавање доњецких „сепаратиста”.

         Ево, за пример, неколико извода из тог извештаја:

         1. Није било никаквих података о опасности за цивилне авионе који прелећу изнад Донбаса.

         2.  AIVD је 16. јула 2014. године (на дан обарања малезијског Боинга) било апсолутно извесно а у рукама „сепаратиста” нема оружја које је у стању да обори авион који лети на висини од десет хиљада метара.

         Неки делови ракетног система „Бук”, који су им били допали у руке, нису били у исправном стању и нису могли да функционишу.

         3. Не постоје никакви подаци који би потврдили да је Русија системе „Бук” дала устаницима, као што не постоје никакви подаци о било којој врсти обуке устаника да њима рукују.

         4. Украјина је у то време располагала моћним средствима ПВО у источним областима земље.                                                         

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 23:53 12.02.2016.

  • +1
Voting is closed.

Uskoro će Zapadnjaci početi sami sebe da optužuju, osuđuju i šalju u Hag, samo još malo da ih Putinova Rusija pritisne!

У Р О  Ш's picture
У Р О Ш (није потврђен) 16:19 13.02.2016.

  • +10
Voting is closed.

НАТО у Србији добио дипломатски имунитет,ЕВО НА ШТА СЕ СРБИЈА ОБАВЕЗАЛА СКУПШТИНА СРБИЈЕ РАТИФИКОВАЛА ЈЕ ЈУЧЕ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА НАТО који предвиђа слободу кретања и имунитет свим припадницима НАТО. Споразум Србије и НАТО о сарадњи у области логистичке подршке предвиђа слободу кретања и дипломатски имунитет свим припадницима НАТО у нашој земљи, као и привилегије које следују дипломатама по Бечкој конвенцији. Такође им омогућава да с нашом војском размењују поверљиве информације и опрему. Пропис широко отвара врата за још чвршћу сарадњу Србије и НАТО, односно Алијансине Организације за подршку и набавку (НСПО) и Агенције за подршку и набавку (НСПА). Припадници ових тела НАТО и њихова возила имаће, како се наводи, “право неопходног слободног пролаза и приступа кроз читаву Србију” . Наглашено је и да се особљу НАТО на њихов захтев мора одобрити приступ свим државним и приватним објектима у којима се ради, укључујући и оне у којима се обављају испитивања и пробе. Целокупно особље уживаће дипломатски имунитет и биће ослобођено плаћања пореза, царина, ПДВ, моћи ће да увози опрему и уговара набавку робе, услуга и грађевинске радове – без икаквих оптерећења. Тачније, неће имати никакве намете. Србија се још у марту прошле године Индивидуалним партнерским акционим планом (ИПАП) обавезала да омогући НАТО војницима слободан транзит кроз Србију, да користе нашу војну инфраструктуру и буду заштићени посебним статусом док бораве на нашој територији. ИПАП, између осталог, подразумева потписивање СОФА споразума којим се регулише прелазак границе и ниво имунитета за припаднике Алијансе док пролазе кроз Србију или бораве у њој, као и приступ војним објектима. Србија се такође обавезала и да регионални центар за обуку “Југ”, код Бујановца, буде отворен за све земље чланице НАТО, да постепено усклађује своје прописе у области одбране са ЕУ, уништава вишкове наоружања. ЈУЧЕ ЈЕ ВУЧИЋ ПОТПИСО КАПИТУЛАЦИЈУ А 1999 године СМО ИШЛИ НА РЕФЕРЕНДУМ И ОДЛУЧИЈО ЈЕ НАРОД ДА НЕ ПРИХВАТАМО НАТО ТРУПЕ НА СРПСКОЈ ЗЕМЉИ И ЗАТО СМО БОМБАРДОВАНИ У ЧИЈЕ ИМЕ И КОЈЕ ДОЗВОЛИО ОВИМ И ЗДАЈНИЦИМА ДА ПОТПИШУ КАПИТУЛАЦИЈУ И ПРЕДАЈУ НАТО СНАГАМА ЦЕЛУ СРБИЈУ.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 00:36 13.02.2016.

  • +20
Voting is closed.

Zapad je duboko upleten u ovu tragediju. SAD, Britanija i Holandija ponajviše. Nju su oni namerno izazvali da bi prikrili drugi zločin koji ima veze i sa onim drugim malezijskim avionom koji je nestao nekoliko meseci pre ovog. Sad bacaju javnosti mrvice istine samo da bi izbegli dalju istragu i otkrivanje njihovog strašnog zločina i monstruoznih namera. Slučajno ili ne, njihovo priznanje se poklapa sa epidemijom zika virusa u Latinskoj Americi. Mnogo pitanja su otvorili tog julskog dana i ni na jedno još nisu dali sasvim istinit i celovit odgovor. Samo dalje petljaju i manipulišu činjenicama.

MNC's picture
MNC (није потврђен) 09:55 13.02.2016.

  • +13
Voting is closed.

Mnogi exsperti tvrde daje toi sti avion, onaj koji ie sleteo na Dijego Garsija sa vlasnicima Semi Konduktora. Kasnije je vidjen na aerodromu u Izraelu. Pitali su se za sta ce biti ponovo upotrebljen. Evo videli smo. Kljucni dokaz je treci prozor od kokpita. To je isti avion on nema treci prozor, vidi se na na snimcima ostaiaka u Ukrajini. Dok je u izvestajima navodjeno da je iznad Ukrajine leteo drugi model sa tri prozora. Kad lazes moras biti sinhronizovan do najmanje sitnice inace kod iola\e pametnijeg padas.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 11:54 13.02.2016.

  • +9
Voting is closed.

A jadni putnici? Da li ćemo ikad saznati šta su im uradili.

U "ukrajinskom" avionu navodno je poginulo stotinjak lekara specijalista za AIDS. Aerodromsko osoblje je prvog dana izjavljivalo kako je bilo mnogo odustajanja putnika od tog leta.

philenopsis's picture
philenopsis (није потврђен) 11:53 13.02.2016.

  • +5
Voting is closed.

Молим упућене коментаторе да нама који смо слабије упознати, прошире информацију о томе шта је заправо било важно у летелици. Наравно, јасно је да ће званично и Русија саопштити све у неком тренутку, али би било корисно да чујемо шта се бар за сада прича.
Хвала унапред!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 23:11 13.02.2016.

  • +4
Voting is closed.

Svašta se priča. Sve se svodi na uverenost da je zapad organizovao obaranje ovog aviona. Ima različitih tumačenja motiva. Od toga da su samo hteli da nameste vojsci Donbasa, preko toga da su hteli da nekako unište onaj prethodni, nestali malezijski avion, pa do toga da odvuku stotinjak lekara u tajne laboratorije da im rade na smrtonosnim virusima za pomor čovečanstva. Ima i drugih pretpostavki koje mi se čine prilično fantastičnim pa ih ne bih ozbiljnije razmatrao.

Додај коментар