Холанђани би да четворо људи преселе на Марс 2023. године

Тешко да ће успети, али су на добром путу да направе највећи медијски спектакл у историји човечанства

* Компанија „Mars One“ објавила да ће на сваке две године у Марс-колонију доводити по још четворо људи, тако да би према њеном плану 2033. године на Црвеној планети већ живело 20 људи

* Финансираћемо мисију тако што ћемо направити највећи медијски спектакл - Марсијански ријалити шоу који ће почети 2013. Сви ће моћи да виде све што се догађа током избора и обуке, али и након што први колонизатори дођу на Марс – изјавио је Бес Ленсдорп из компаније „Марс Оне“

* Један од аутора емисијеBig Brother“ (Велики Брат), Пол Ромер и физичар Џерард Хуфт који је освојио Нобела, подржали су пројект, а физичар Хуфт у промотивном видеу компаније каже да  је његова прва реакција била да овако нешто не може да успе, али да сада верује у то и мисли да ће то бити највећи медијски спектакл у историји човечанства

          ХОЛАНДСКА компанија „Mars One“ испланирала је луду мисију – да на црвену планету пошаље своје прве колонизаторе већ 2023. године! А да на Марсу изгради посебно насеље у коме би њени колонисти-пионири живели.

          Сасвим је могуће да јој то неће успети, али има чврсту намеру да организује јавни избор `срећне четворке првих становника Марса` и да тај избор претвори у ријалити шоу.

          „Mars One“ је објавила и да ће на сваке две године у Марс-колонију доводити по још четворо људи, тако да би према њеном плану 2033. године на Марсу већ живело 20 људи.

          Марсијански ријалити шоу почеће 2013, а Бес Ленсдорп из компаније „Марс Оне“ открива:

          "Финансираћемо мисију тако што ћемо направити највећи медијски спектакл. Сви ће моћи да виде све што се догађа током избора и обуке, али и након што први колонизатори дођу на Марс".

          Астронаути ће на Марсу делити своја искуства док граде свој нови дом, истражују планету и спроводе експерименте, а како кажу из компаније, већ су покренули разговоре о партнерству са приватним компанијама као што је „SpaceX“.

          Један од аутора емисије „Big Brother“ (Велики Брат), Пол Ромер и физичар Џерард Хуфт који је освојио Нобела, подржали су пројект, а физичар Хуфт у промотивном видеу компаније каже да  је његова прва реакција била да овако нешто не може да успе, али да сада верује у то и мисли да ће то бити највећи медијски спектакл у историји човечанства.

          2013. Почиње одабир колонизатора. Реплика насеља биће изграђена и на Земљи где ће се припремати, а процес одабира ће се емитовати на ТВ-у и онлине.

          2014. Почињу припреме за мисије које ће однети опрему, као и производња комуникацијског сателита.

          2016. Прва мисија са опремом и храном на Марс ће допремити 2,5 тоне хране.

          2018. Робот-ровери слетеће на Марс како би истражили најбољу локацију коју би људи населили.

          2021. На Марсу су већ сви делови насеља.

          2022. Све је постављено и спремно, а у орбиту Земље лансирају се и делови летелице која се саставља и може да крене према Црвеној планети.

          2023. Астронауте на Марсу дочекују ровери и све је спремно за почетак мисије.

          2025. Посада прве мисије подигла је додатно насеље и дочекују нове чланове и опрему, попут нових већих возила.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари