Хапшења у две државе, претреси и у Албанији

МЕЂУНАРОДНА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА „ТРИО“ -

57 УХАПШЕНИХ ЗА ШВЕРЦ СКАНКА У ХРВАТСКУ

  • У РС је ухапшено седам лица, у Федерацији шест, у Црној Гори 17 лица, а раније је у истој акцији у РС ухапшено седам лица и 20 у Црној Гори
  • Полиција РС претресла је данас 10 локација, а Агенција за истраге и заштиту девет локација у Федерацији. Претреси су извршени и у Црној Гори и Албанији
  • Ова организована криминална група трговала је дрогом марихуана /сканк/ из Албаније, преко Црне Горе на територију БиХ и дистрибуирала је у Хрватску

        БАЊАЛУКА, (ФоНет) - У међународној полицијској акцији „Трио“ на разбијању трговине дрогом ухапшено је 57 лица у Републици Српској, Федерацији БиХ и Црној Гори, а заплењено је 350 килограма дроге сканк.

        У РС је ухапшено седам лица, у Федерацији шест, у Црној Гори 17 лица, а раније је у истој акцији у РС ухапшено седам лица и 20 у Црној Гори, пренела је РТРС.

        Полиција РС претресла је данас 10 локација, а Агенција за истраге и заштиту девет локација у Федерацији. Претреси су извршени и у Црној Гори и Албанији.

        Ова организована криминална група трговала је дрогом марихуана /сканк/ из Албаније, преко Црне Горе на територију БиХ и дистрибуирала је у Хрватску.

        Акција „Трио“ трајала је шест месеци, а у 18 заплена дроге са подручја РС, Црне Горе и Србије укупно је одузето 350 килограма сканка.

        Ухапшени се налазе на криминалистичкој обради и сутра ће бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ.

        Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да у Србији за сада није било хапшења везаних за акцију хапшења наркодилера у региону, али да МУП Србије даје оперативну логистику и податке суседним земљама.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари