Хант поручио Трампу: Ако ја постанем премијер - Дерок остаје у Вашингтону

ОЦЕНЕ ПРЕДСЕДНИКА САД О МЕЈ И ДЕРОКУ НАЗВАО „ПОГРЕШНИМ И ПУНИМ НЕПОШТОВАЊА“

          МИНИСТАР спољних послова и кандидат за новог премијера Велике Британије Џереми Хант изјавио је да су коментари америчког председника Доналда Трампа о британској премијерки и амбасадору у Вашингтону погрешни и пуни непоштовања.

         Пошто је британски лист „Дејли Мејл“објавио дипломатске депеше амбасадора Кима Дерока у којима је навео да је Трамп неспособан, амерички председник га је на Твитеру описао као "веома глупог", док је као "будаласто" оценио управљање премијерке Терезе Меј процесом Брегзита.

         Хант је на Твитеру навео да "савезници с поштовањем треба да се опходе једни према другима" и додао да ће Дерок остати амбасадор у Вашингтону ако он (Хант) постане премијер.

         Чланови владајуће Конзервативне странке изабраће наследника Терезе Меј на челу партије и владе између Ханта и бившег шефа дипломатије Бориса Џонсона.

         Хантов тон се разликује од Џонсоновог, који је, пошто је упитан за Трампову критику на рачун Меј, рекао да је "и сам говорио неке прилично критичне ствари о преговорима о Брегзиту".

         "Мислим да је веома важно да имамо снажан однос с нашим најважнијим савезником", додао је Џонсон.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари