Хан апеловао на Изетбеговића, Додика и Човића да се Савет министара формира до 5. септембра

 ЕУ-КОМЕСАР СЕ ФОРМАЛНО ОБРАТИО СВОЈ ТРОЈИЦИ, АЛИ ЈЕ ПРАВА АДРЕСА - ИЗЕТБЕГОВИЋ

* Написао им: „Десет месеци након избора грађани БиХ с правом очекују да ће формирање власти напредовати како би се убрзале неопходне реформе на европском путу. Лидери су 5. августа поставили 30-дневни рок. Морају испоштовати властиту посвећеност том року

_______________________________________________________________

        EВРОПСКИ комесар за проширење и суседску политику Јоханес Хан поручио је данас лидерима СНСД-а, СДА и ХДЗ-а БиХ - Милораду Додику, Бакиру Изетбеговићу и Драгану Човићу - да се држе рока који су поставили када су 5. августа потписали споразум о формирању Савета министара.

        "Десет месеци након избора грађани БиХ с правом очекују да ће формирање власти напредовати како би се убрзале неопходне реформе на европском путу. Лидери су 5. августа поставили 30-дневни рок. Морају испоштовати властиту посвећеност том року и остати веродостојни", навео је Хан у поруци на Тњитеру.

        Милорад Додик, лидер СНСД-а, Драган Човић, лидер ХДЗ-а, и Бакир Изетбеговић, лидер СДА, постигли су 5. августа договор везан за формирање Савета министара Босне и Херцеговине, те потписали Принципе за формирање власти на нивоу Босне и Херцеговине.

        У случају неименовања Савета министара у року од 30 дана од потписивања, овај споразум више не вреди.

        Додик је јуче рекао да је 5. септембар рок за имплементацију принципа Споразума који су лидери потписали.

        „Што се тиче изјаве Бакира Изетбеговића да принципи и даље вреде и након 5. септембра - нека их онда он понесе својој кући“, казао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари