Француска одбила да ухапси Артманову!

САМО СРБИЈА НА ЗАХТЕВ ХАГА ХАПСИ СВЕ ОДРЕДА

Флоранс Артман

  • Трибунал је у октобру објавио налог за хапшење Флоранс Артман, држављанке Француске, јер је одбила да плати казну од 7.000 евра, на коју је осуђена 2009. године
  • Хашки суд је казну преиначио у седам дана затвора и затражио од француских власти да ухапсе Флоранс Артман и изруче је трибуналу
  • Акти о сарадњи трибунала и Француске примењују се само у случају тешких кривичних дела која се воде пред Хашким судом, објаснио Париз

        ПАРИЗ, (ФоНет) - Француска неће ухапсити бившег портпарола Хашког суда Флоранс Артман, за којом је трибунал објавио налог за хапшење због непоштовања суда, саопштило је  Министарство спољних послова у Паризу.

        Акти о сарадњи трибунала и Француске примењују се само у случају тешких кривичних дела која се воде пред Хашким судом, речено је на конференцији за новинаре, преноси Сарајево-x.com.

        Непоштовање суда, за шта се Флоранс Артман терети, не представља злочин и Француска не располаже правним основама за успостављање могуће сарадње.

        Трибунал је у октобру објавио налог за хапшење Флоранс Артман, држављанке Француске, јер је одбила да плати казну од 7.000 евра, на коју је осуђена 2009. године.

        Хашки суд је казну преиначио у седам дана затвора и затражио од француских власти да ухапсе Флоранс Артман и изруче је трибуналу.

        Флоранс Артман је проглашена кривом због објављивања поверљивих детаља са суђења некадашњем председнику Савезне Републике Југославије Слободану Милошевићу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари