ФБИ оптужио Трампове присталице да спремају „оружане акције“ широм САД

УЧИНИО ЈЕ ТО У ДАНУ У КОЈЕМ СУ ДЕМОКРАТЕ ПОНОВО ЗАТРАЖИЛЕ ЊЕГОВ ИМПИЧМЕНТ

* У предатом документу се наглашава да је актуелни председник САД заслужио не само опозив (импичмент), него и да убудуће не обавља ниједну изборну функцију у земљи, јер Устав САД то забрањује лицима „умешаним у метеж или побуну против Сједињених Држава

_________________________________________________________

       ПРОТИВНИЦИ Доналда Трампа не престају да му показују – колико је с њима био наиван и колико их је на своју штету потцењивао.

       Са позивањем на „документ ФБИ“, телеканал АВС је објавио да се у данима који су преостали до председничке инаугурације Џоа Бајдена припремају „оружане акције протеста у свим државама САД и испред Конгреса САД“.

       Овој вести само фали указивање да се ради о „оружаним акцијама“ које планирају Трампове наоружане присталице.  

       Вест се – вероватно нимало случајно – појавила у дану у којем су демократе званично предале Конгресу „папире“ потребне за покретање нове процедуре за импичмент Трампа. Са образложењем да је своје присталице „подстицао на побуну“.

       У предатом документу се наглашава да је актуелни председник САД заслужио не само опозив (импичмент), него и да убудуће не обавља ниједну изборну функцију у земљи, јер Устав САД то забрањује лицима „умешаним у метеж или побуну против Сједињених Држава“.

       Прецизирано је да је Трамп такво огрешење о Устав САД починио „подстицањем насиља према америчким властима“.

       Ако иницијативу демократа подржи Представнички дом, а вероватно хоће, тада ће бити потребнода исто учине и две трећине чланова Сената САД који ће се са  одмора вратити тек 19. јануара.

       На протестног скупа 6. јануара у Вашингтону, Трамп је позвао своје присталице да иду ка Капитолу како би „помогли слабим републиканцима“ да оспоре председничке изборе.

       Гомила је убрзо потом опколила Конгрес САД, провалила у зграду и прекинула заједничко заседање његова два дома.

        Притом је погинуло пет људи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари