МАРИН ЛЕ ПЕН: Усхићена сам Путиновом политиком, ЕУ је антидемократски монструм

ЛИДЕР ФРАНЦУСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ФРОНТА ОЦЕНИЛА ДА

ЕУ СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ЗА УКРАЈИНУ ЈЕР СЛУША САД

  • „Државе старог света морају имати своје мишљење, а не гледати на све очима Сједињених Држава. Американци покушавају да прошире сферу свог утицаја у свету, пре свега у Европи. Они гледају своје интересе а не наше”, подвукла је Ле Пен

        ЕВРОПА сноси одговорност за оно што се догађа у Украјини - оценила је Марин Ле Пен у интервју немачком недељнику Der Spiegel.

        Лидер Националног фронта, који је победио на управо одржаним изборима за Европски парламент, утицајном немачком листу још је рекла:

        „Ја сам за федерализацију Украјине. Европска унија је сипала уље на ватру кад је предложила економско партнерство земљи у којој половина становништва гледа на Исток”.

        Ле Пен је посебно нагласила да се у ЕУ - по налогу САД - Русија сада представља у неповољном светлу.

        „Државе старог света морају имати своје мишљење, а не гледати на све очима Сједињених Држава. Американци покушавају да прошире сферу свог утицаја у свету, пре свега у Европи. Они гледају своје интересе а не наше”, подвукла је Ле Пен.

        Она је истовремено открила да политика председника Русије Владимира Путина код ње изазива „одређено усхићење” јер руски лидер не дозвољава другим земљама да њему и Русији намећу своје одлуке.

        „Европска унија је антидемократски монструм, а Путин, бар ја тако видим ствари, брине о интересима Русије и њених грађана”.

        Национални фронт је 25. маја победио на изборима у Француској за Европски парламент, претекавши и владајуће социјалисте и деголисте.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари