Европа пред колапсом, Немци ће је спасавати

ГЛАС УПОЗОРЕЊА ИЗ ЈЕДИНЕ БИВШЕ ЈУ-РЕПУБЛИКЕ КОЈА ЈЕ УШЛА У ЕУ

  • Европа се суочава са чудним парадоксом: после Другог светског рата је помагала Немачку, при том никада не заборавивши страх од немачке Европе, а данас ће Немачка морати да је спашава

 

     ЉУБЉАНСКИ дневник „Дело“ објавио је 25. августа коментар са проценом да се Европска унија ближи „нултој тачки“ од које може да крене колапс система.

     Коментатор „Дела“ тврди да ће политичари у земљама чланицама ускоро морати да одлуче - на колике жртве су и њихове земље и ЕУ спремне ради монетарне уније. У међувремену, пише у „Делу“, постаје јасно да ће Немачка морати да започне спашавање уније. Аутор коментара под називом „Колико Европе има у Немачкој“ је новинар Дамијан Слабе.

     Словеначки коментатор даље каже да је недавни позив бившег немачког канцелара Хелмута Кола на акцију заправо подвукао озбиљност ситуације.

     Кол је, пише Слабе у „Делу“, скренуо пажњу да Немачка нема избора већ да преузме свој део одговорности уколико не жели да дође до дезинтеграције уније. „Ми немамо више избора, ако не желимо да се ЕУ распадне,“ рекао је бивши канцелар. А прави узроци кризе, примећује словеначки коментатор, нису само у кризи евра већ „превасходно у дужничкој кризи, а ту је и државна па чак и криза система“.

     Слабе је приметио да се Европа суочава са чудним парадоксом: после Другог светског рата је помагала Немачку, при том никада не заборавивши страх од немачке Европе, а данас се налази у таквој ситуацији да ће Немачка морати да је спашава.

     Нејасно је како ће се ова ситуација решавати. Нејасно је, заправо, колико је  Немачка јака, пише у „Делу“ - закључује Слабе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Deda Mida's picture
Deda Mida 00:59 31.12.2012.

  • +56
Voting is closed.

Које глупости! Немци су је и довели у колапс само да би они испливали на површину! Сада ће неки паметњаковићи, као ДимиТрије рећи: "Па они су највише помогли Грчку!" Нормално, да би свој новац вратили назад! А највећи новац су уложиле немачке компаније, које су познат по корупцији, у наоружању (Краус Мафај /Леопард тенкови), у аеродромоима (Фрапорт), а тек Сименс (телекомуникације), најпознатији давалац мита и у самој германији! Шта мислите колико ће бити јака бивша марка ако се врати: '' Немац: "Што нисмо могли војно то ће мо привредно/финанскији!" Највећ је беда у томе је што шваба нема ништа! Једине сировине које имају су оне у иностранству које су "купили"!!

Додај коментар