БРИТАНСКИ МИНИСТАР: Ако се не реформише – ЕУ ће стално бити у кризи

ЏОРЏ ОСБОРН ИПАК ПОТВРДИО ДА ЋЕ ЛОНДОН 2017. ОРГАНИЗОВАТИ РЕФЕРЕНДУМ О ОСТАНКУ БРИТАНИЈЕ У ЕУ

Џорџ Осборн

  • У Европи живи нешто више од 7 одсто светског становништва. Европа,међутим, производи четвртину светског бруто друштвеног производа, а на њу отпада чак половина свих светских социјалних давања. Наш континент – упозорио је Осборн – себи више не може да дозволи овакву штедрост

         БРИТАНСКИ министар финансија Џорџ Осборн изјавио је да је Европска унија пред историјским избором: да радикално реформише саме основе на којима почива или да се помири са перманентном кризом и назадовањем.

         „Пред ЕУ је перспектива дуготрајне кризе која се неће моћи избећи ако изостану кардиналне реформе” – упозорио је Осборн, наступивши на конференцији организације „Отворена Европа” која тражи измену политичких и економских темеља ЕУ.

         Осборн је указао да је ”европском друштву неопходна обнова јер ће, у супротном, у наредним годинама све више заостајати за државама са новим тржиштима које се брзо развијају”.

         Према његовим речима, главна сметња убрзаном развоју ЕУ и позитивним променама унутар ње су ”одсуство конкуренције и социјални програми који су претерано широке руке”.

         „У Европи живи нешто више од 7 одсто светског становништва. Европа,међутим, производи четвртину светског бруто друштвеног производа, а на њу отпада чак половина свих светских социјалних давања. Наш континент – упозорио је Осборн – себи више не може да дозволи овакву штедрост”.

         Указавши на све ово, британски министар финансија ипак је саопштио да званични Лондон не одустаје од намере да до краја 2017. године организује референдум о чланству Велике Британије у ЕУ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари