Ердоган: Турска се више неће задуживати код ММФ нити тражити његову „техничку помоћ“

ТУРСКЕ СЛУЖБЕ НАДЗИРУ САУДИЈСКИ КОНЗУЛАТ У КОЈЕМ ЈЕ НЕСТАО НОВИНАР THE WASHINGTON POST

Јамал Кашоги

          ПРЕДСЕДНИК Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас у Анкари да је његова земља заувек затворила поглавље задуживања код Међународног монетарног фонда (ММФ).

         Ердоган је говорио на затварању састанка са представницима Странке правде и развоја (АК Парти) из свих делова Турске, а том приликом се дотакао турске економије.

         "Турска је данас веома далеко од тога да јој треба кредит или техничка помоћ ММФ-а", рекао је Ердоган, те додао: "Турска је заувек затворила поглавље задуживања код ММФ-а".

         Ердоган је говорио и о случају несталог новинара и колумнисте листа The Washington Post Јамала Кашогија, за којим се од 2. октобра губи сваки траг након што је ушао у комплекс конзулата Саудијске Арабије у Истанбулу.

         "Прегледају се уласци и изласци из конзулата, желимо резултате у најкраћем року", навео је Ердоган, те додао како су очекивања оптимистична и да се нада да неће доћи до нежељене ситуације.

         "Као председник земље пратим овај случај и резултате које добијемо из истраге саопштићемо целом свету", поручио је Ердоан.

         Кашоги је Познат је као критичар политике коју води актуелна власт Саудијске Арабије.

         У Турској је покренута истрага о његовом нестанку, а репортер агенције Reuters јуче је јавио да је Кашоги убијен у конзулату након што је неколико дана провео као заробљеник.

         Кашоги је у конзулат ушао како би добио потребне документе за венчање, а његова вереница је јуче казала да турска полиција помно надзире све улазе и излазе конзулата од тренутка његовог уласка.

         (Анадолија)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари