Експлозија у музичкој продавници била само мамац

У бомбашким нападима у Багдаду 18 мртвих

       БАГДАД,  (ФоНет) - У два бомбашка напада у делу Багдада у коме живе шиити, живот је изгубило 18 особа, а 36 их је лакше и теже повређено, саопштила је полиција.

       Био је то најсмртоноснији бомбашки напад у Ираку откако је прошле седмице председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама саопштио да ће се америчка војска повући из те земље до Нове године.

       Представник за штампу полиције изјавио је да је у једној музичкој продавници прва бомба експлодирала нешто после седам сати и том приликом погинуле су две особе.

       Четири минута касније, када су на лице места стигли полиција и Хитна помоћ, активирана је друга, много јача бомба, која је усмртила 16 људи.

       Власти у Ираку плашиле су се да би после најаве да ће се Американци потпуно повући могло да дође до ескалације насиља у земљи и због тога су вођени преговори да у Багдаду остане неколико хиљада америчких војника.

       Споразум, међутим, није постигнут, јер ирачка влада није била спремна да испуни основни захтев Американаца да њихови војници добију имунитет од кривичног гоњења, преноси АП.

       У Ираку се тренутно налази 39.000 америчких војника.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари