Џаферовић и Комшићеви сарадници `плакали` пред амбасадорима `квитне` и Затлером

УБЕЂИВАЛИ ИХ ДА СУ СТРАНЕ СУДИЈЕ У УС БиХ ЗАШТИТА СУВЕРЕНИТЕТА И ИНТЕГРИТЕТА БиХ

        ЧЛАН Председништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да сва рјешења у БиХ морају бити плод дијалога, искључиво у оквиру Устава БиХ и европских стандарда, а не покушаја доминације или ултимативног наметања било чије политике.

        Џаферовић и чланови кабинета председавајућег Председништва Жељка Комшића данас су у Сарајеву разговарали са амбасадорима земаља чланица Квинте и шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Затлером о спровођењу недавне одлуке Уставног суда БиХ.

        "Тема разговора била је и криза изазвана блокадом институција БиХ од представника политичких странака из Републике Српске", саопштено је из Председништва БиХ.

        У саопштењу се истиче да је амбасадорима пренесен, како је наведено, одлучан став двојице чланова Председништва БиХ и њихово чврсто опредељење за стриктно поштовање Дејтонског мировног споразума, Устава БиХ и одлука Уставног суда БиХ.

        "Истакнута је улога Уставног суда БиХ и страних судија у њему, као механизма заштите Устава БиХ, суверенитета и територијалног интегритета БиХ", саопштено је.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари