ЏАБРИЛ: Можда је Гадафи био убијен по наредби неке државе или страног лидера

ПРЕТПОСТАВКА ЈЕДНОГ ОД ЛИДЕРА

ЛИБИЈСКИХ НАТО-ПОБУЊЕНИКА

Џабрил у Паризу

  • Наредба је могла доћи изван граница Либије. Онај ко је издао такву наредбу, желео је да на тај начин Гадафију заувек запуши уста. Да искључи могућност да разоткрије какву тајну информацију, а чињеница је да је он имао широке везе са различитим државама и њиховим лидерима, уверен је Махмуд Џабрил

        НАРЕДБА да се физички ликвидира Моамер Гадафи могла је доћи и извана, изван граница Либије - изјавио је Махмуд Џабрил који је у време пада Сирта био председник Извршног комитета побуњеничког Прелазног националног савета.

        «Лично сам био за то да Гадафи буде ухапшен јер је могао да открије много тајни. Немам никакве доказе, саопштио је Џабрил, ко је наредио да се Гадафи ликвидира, али је чињеница да је он био заробљен, да је неко време био држан везан, а да је онда неочекивано био стрељан. То само доказује да су наши борци од некога добили наредбу да га убију».

        Према његовим речима, иза такве наредбе може стајати како нека од држава, тако и неки од лидера.

        «Једно је јасно: онај ко је издао такву наредбу, желео је да на тај начин Гадафију заувек запуши уста. Да искључи могућност да разоткрије какву тајну информацију, а чињеница је да је он имао широке везе са различитим државама и њиховим лидерима», уверен је Џабрил.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари