Daily Mail: У Португалу умрла медицинска сестра која је примила вакцину Pfizer/BioNTech

СОЊА АСЕВЕДО (41) ПРИМИЛА ВАКЦИНУ 30. ДЕЦЕМБРА, А УМРЛА – 1. ЈАНУАРА

* У старачком дому у кантону Луцерн, у Швајцарској, један његов штићеник је 30. децембра преминуо након пријема вакцине Pfizer/BioNTech. Два дана раније, старији Израелац преминуо је од срчаног удара после вакцинације против ковид-19

____________________________________________________________

       ПОРТУГАЛСКА медицинска сестра Соња Асеведо (41) умрла је два дана након вакцинисања против коронавируса америчко-немачком вакцином Pfizer/BioNTech.

       Ово је објавио британски лист Daily Mail, наводећи да јевакцинисана 30. децембра, а да је изненада умрла 1. јануара.

       Исти лист наглашава да Асеведо након вакцинације није имала нежељене ефекте и цитира ове речи њеног оца Абилија Асеведа:

       „Добила је вакцину, али није имала симптоме. Не знам шта се догодило. Тражим истину. Желим да знам шта је довело до смрти моје ћерке“.

       Португалски институт за онкологију у Порту, где је Соња радила, саопштио је да од ње није добио никакву жалбу - ни у тренуцима вакцинације ни након ње.

       Њена ћерка је открила да се Соња пожалила само на „нормалну нелагоду у пределу где јој је дата ињекција са вакцином“, а да је, иначе, све остало било у реду.

       У старачком дому у кантону Луцерн, у Швајцарској, један његов штићеник је 30. децембра преминуо након пријема вакцине Pfizer/BioNTech.

       Два дана раније, старији Израелац преминуо је од срчаног удара после вакцинације против ковид-19. Израелско Министарство здравља формирало је комисију која ће истражити трагедију.

       У октобру се сазнало за смрт 28-годишњег бразилског добровољца који је учествовао у испитивању вакцине против Astra/Zeneca.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари