Црнадак: Изјава амбасадора Мирзе Хајрића усмерена против суживота у БиХ

АМБАСАДОР БиХ У АУСТРАЛИЈИ МАСАКР НА Н. ЗЕЛАНДУ ПОВЕЗАО СА  БиХ И СРЕБРЕНИЦОМ

Мирза Хајрић

          ТЕРОРИСТИЧКИ напад на две џамије на Новом Зеланду представља монструозан злочин који је проведен над људима који су се у миру молили богу. Бруталност и подмуклост тог терористичког напада треба да нас подсећају да борба против свих видова тероризма никада не сме престати", саопштио је министар спољних послова БиХ, Игор Црнадак.

          Црнадак се осврнуо на изјаве амбасадора Мирзе Хајрића у Аустралији и Новом Зеланду, рекавши да су његове речи усмерене против "суживота у БиХ".

          "Изјава амбасадора Мирзе Хајрића којом терористички напад на Новом Зеланду повезује са злочином у Сребреници и са БиХ је дегутантна и усмерена против суживота у БиХ, што се види и из антисрпске хистерије коју је изјава произвела у делу сарајевских медија. Опасно је и веома неодговорно луђачки чин једне поремећене и болесне особе доводити у везу са једним народом на начин како је то урадио амбасадор Хајрић“.

          Црнадак је на крају позвао „све људе у БиХ, и у Републици Српској и у Федерацији БиХ, да осуде овај терористички напад и да искрено и у миру саосећају са породицама настрадалих“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари