Црква кастрирала десет дечака да не постану хомосексуалци!

БРОЈ ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕЦЕ У КАТОЛИЧКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА У ХОЛАНДИЈИ

КРЕЋЕ СЕ ИЗМЕЂУ 10 и 20 ХИЉАДА

  • Хенк Хајтхјус кастриран као малолетник зато што је полицији пријавио да га је свештеник сексуално злостављао, док је живео у католичком интернату
  • Свештеници-педофили били су осуђени за злостављање, али је дечак, упркос томе, био пребачен у католичку болницу на хируршку кастрацију која је била замаскирана под „третман лечења од хомосексуалности”

        НАЈМАЊЕ је десет  дечака кастрирала је холандска католичка црква педесетих година 20. века. Овај монструозни чин био је оправдан опасношћу од хомосексуалности која је наводно претила дечацима.

        Холандски новинар Жоп Домен је открио десет случајева кастрације међу којима и случај Хенка Хајтхјуса који је кастриран као малолетник зато што је полицији пријавио да га је свештеник сексуално злостављао, док је живео у католичком интернату. Свештеници-педофили били су осуђени за злостављање, али је дечак, упркос томе, био пребачен у католичку болницу на хируршку кастрацију која је била замаскирана под „третман лечења“ од хомосексуалности.

        Хајтхјус је чак био кажњен зато што је „оговарао“ свештеника.

        Извештаји такође откривају службене састанке, који су одржани 1950-тих г. из којих се види да директори католичких институција у Холанцији нису желели да родитељи буду укључени у доношење одлука везаних за кастрацију њихове малолетне деце.

        Управо откривени извештаји су такође потврдили да су владини званичници били присутни на неким од састанака на којима се расправљало о кастрацији.

        Дитман повереништво, које је основано 2010. године ради вођења истраге, закључило је да се број злостављане деце у католичким институцијама у Холандији креће између 10 и 20 хиљада.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари