Чавез на Куби због лекарске контроле и виђења са Кастром

ПРЕДСЕДНИК ВЕНЕЦУЕЛЕ КОД 86-ГОДИШЊЕГ КУБАНСКОГ ВОЂЕ

У ЊЕГОВОЈ КУЋИ У МАЛОМ МЕСТУ ЛАГИТО

  • Прошлог петка син „команданта“ Алекс Кастро демантовао шпекулације поводом очевог здравља. Према његовим речима, Фидел се „добро осећа, много чита и свакодневно ради гимнастику“

        ПОНОВО изабрани председник Венецуеле Уго Чавез допутовао је у непланирану посету Хавани. Ради „редовног лекарског прегледа и сусрета са Фиделом Кастром“.

       Чавез је посетио 86-годишњег Фидела Кастра у његовој кући у малом месту Лагито.

       Кастро је наводно имао „санажну емболију крвних судова мозга у десној хемисфери“, али  није прикључен на апарате за вештечко дисање или друге апарате за одржавање у животу. Стање му је наводно веома нестабилно.

       У јуну 2011. г., Чавезу је на Куби урађена прва операција унутрашњег апсцеса. Затим му је урађена још једна операција у којој му је одстрањен злоћудни тумор на дебелом цреву. Након тога имао је неколико хемотерапија. Крајем фебруара 2012. године кубански лекари су му отклонили још један злоћудни тумор.

       У јуну су венецуелански лекари изјавили да је здравствено стање председника „апсолутно нормално“.

       Лист ABC је објавио да је венецуелански председник после победе на изборима 7. октобра у јавности виђен само једном и то 13. октобра да би именовао пет нових чланова владе.

       Кубанци, међутим, нису видели свог лидера од марта ове године када се последњи пут јавно појавио са римским папом Бенедиктом XVI за време његове посете оструву Слободе. Од јуна нису штампана ни његова позната „Размишљања“.

       Кубански медији су пренели информацију да је Фидел Кастро  честитао студентима Института медицинских наука „Викторија де Хирон“ педесетогодишњицу института.

       Према подацима електронске верзије листа Mundo, честитку је прочитао у директном преносу на државној телевизији министар здравља Кубе Роберто Моралес.

       Прошлог петка син „команданта“ Алекс демантовао је талас шпекулација поводом очевог здравља.

       Према његовим речима, Кастро се „добро осећа, много чита и свакодневно ради гимнастику“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари