Би-Би-Сијев продуцент за Сирију истражио: „Хемијски напад у Думи“ био је - инсценација

ВАШИНГТОН, ЛОНДОН И ПАРИЗ НАРУЧИЛИ ТАЈ ЛАЖНИ НАПАД ПА ГА ИСКОРИСТИЛИ ДА РАКЕТИРАЈУ СИРИЈУ

* Риан ДАЛАТИ: „Након шест месеци истраживања тог `напада` - могу да потврдим да је све што је снимљено у болници Думе било -  инсценација. У тој болници нико није настрадао“

* Заклањајући се иза своје  лажи о `хемијском нападу` - Сједињене Државе, Велика Британија и Француска су 14. априла 2018-те без одобрења Савета безбедности УН ракетирале Сирију. Њихови авиони тукли су научно-истраживачки центар на периферији Дамаска, штаб сиријске Републиканске гарде, база ПВО, неколико војних аеродрома и војна складишта

_______________________________________________________________________

         ПРОДУЦЕНТ британске медијске корпорације Би-би-Си Риам Далати који је био задужен за пројекте у Сирији и поводом ње, потврдио је оно што су од самог почетка тврдили Дамаск и Москва - да је `хемијски напад у граду Дума` био – инсценација.

         А управо тај лажни напад из априла 2018-те био је у Вашингтону, Лондону, Бриселу, Паризу и Берлину искоришћен за нова подметања законитој власти у Дамаску да против сопственог народа користи хемијско оружје.

         Далати је на свом твитер-налогу признао:

         „Након шест месеци истраживања тог `напада` - могу да потврдим да је све што је снимљено у болници Думе било -  инсценација. У тој болници нико није настрадао“.

         Лаж о „хемијском нападу у Думи“ лансирана је преко „Белих шлемова“ и низа НВО које финансира Запад.

         Тај хор је сложно тврдио да се напад догодио 7. априла 2018-те. Стручњаци руског Центра за мирење сукобљених страна у Сирији, обавили су два дана касније у Думи темељну истрагу  и саопштили да ни на какве трагове употребе хемијског оружја нису наишли.

         Већ 14. априла 2018-те – заклањајући се иза лажи о `хемијском нападу` - Сједињене Државе, Велика Британија и Француска су без одобрења Савета безбедности УН ракетирале Сирију.

         Њихови авиони тукли су научно-истраживачки центар на периферији Дамаска, штаб сиријске Републиканске гарде, база ПВО, неколико војних аеродрома и војна складишта.

         Министарство одбране објавило је да су авиони западне тројне коалиције лансирали 103 крстареће ракете, а да је сиријска ПВО успела да обори 71.

          Вашингтон, Лондон и Париз тврдили су тада – а тврде и данас – да је њихов напад био оправдан јер је био реакција на „хемијски напад у Думи“.

         Њима потчињена агентура у Сирији и цела мрежа западних медија сложно су тврдили да је тада у Думи „Асадов режим поново употребио хемијско оружје против сиријског народа“.

         Тог напада није било. То, ево, потврђује и Би-Би-Сијев  продуцент.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари