Беванда жели да економију стави изнад политичких размирица

БиХ ПРЕД ФОРМИРАЊЕМ ВЕЋА МИНИСТАРА

  • Беванда је бивши министар финансија Федерације БиХ. На ту функцију је именован као нестраначки кадар, али се касније прикључио ХДЗ БиХ. Пре тога је радио у банкарском сектору и важи за стручњака у области финансија

        САРАЈЕВО, (ФоНет) - Кандидат Хрватске демократске заједнице Босне и Херцеговине (ХДЗ БиХ) за председавајућег Већа министара БиХ Вјекослав Беванда изјавио је да ће у свом раду, уколико постане државни премијер, покушати да економију стави испред ситних политичких размирица.

        „Биће нам свима боље уколико се усмеримо на то, а немамо више ни времена да се превише бавимо ситним политиканствима и некаквим препуцавањима. Свако зна да са мном може лако на чистим и здравим резонима, а струку претпостављам томе, зато ми нико није ни покушао довести то у питање“, нагласио је Беванда у интервјуу Радију Слободна Европа.

        Беванда је истакао да се уколико формирање Већа министара БиХ прође „нормалну процедуру“, без одлагања мора реално сагледати економско стање у земљи и са тим се суочити.

        Такође, сматра он, поред успостављања координације унутар Већа министара, потребно је успоставити и координацију између државе и ентитета, јер је потребно постићи пуну фискалну одрживост и наставити и убрзати започети пут евроинтеграција.

        „Ту подразумевам и хитно доношење закона и приближавање свету јер ни држава, ни грађани, ни народи једноставно не заслужују више да будемо на репу свих дешавања“, поручио је он.

        Беванда је бивши министар финансија Федерације БиХ. На ту функцију је именован као нестраначки кадар, али се касније прикључио ХДЗ БиХ. Пре тога је радио у банкарском сектору и важи за стручњака у области финансија.

        Према Уставу БиХ, Председништво БиХ именује председавајућег Већа министара и одлуку о томе доставља Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ на потврђивање.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари