Асанж: Клинтонова слала оружје у Либију које је завршавало код ИД и Ал Каиде

THE LOS ANGELES TIMES: ТРАМП ЈЕ УОЧИ ДРУГОГ ТВ-ДУЕЛА У МАЛОЈ ПРЕДНОСТИ НАД ХИЛАРИ (47:43)

Џулијан Асанж

  • Испоруке су - како је на бази докумената објавио оснивач Wikileaks - ишле формално преко Катара
  • Режисер филма „Невдљиви рат“ (The War You Don’t See), у којем је играо и сам творац Wikileaks, и добитник већег броја различитих награда и признања за новинарство и заштиту људских права Џон ПИЛЏЕР: Изборну кампању Клинтонове финансирају безмало све велике светске корпорације које производе наоружање. Она је квинтесенција америчког милитаризма

        КАО што је и најавио и обећао, оснивач Wikileaks Џулијан Асанж поново је „поткачио“ Хилари Клинтон.

        Како преноси The Political Insider, он је открио - на бази докумената којима његов сајт располаже - да је кандидаткиња Демократске партије за председника САД - док је била на положају државног секретара - активно учествовала у испорукама оружја џихадистичким организацијама у Либији преко Катара.

        Асанж је нагласио да је то оружје „већ на следећем кораку“ стигло у руке припадника Ал Каиде и Исламске државе.

        Не само у Либији, него и у Сирији.

        Вашингтон и Клинтонова су тим оружјем помагали да свргну режиме Моамера Гадафија и Башара Асада.

        Асанж је обећао да ће у наредних 30-ак дана изнети пред светску јавност „оно главно“ - нову порцију компромитујућих података и документе који ће нанети штету њеној председничкој кампањи.

        Индикатвно је да је активни Асанжов присталица, режисер филма „Невдљиви рат“ (The War You Don’t See), у којем је играо и сам творац Wikileaks - добитник већег броја различитих награда и признања за новинарство и заштиту људских права Џон Пилџер - изнео открића о улози Клинтонове у распаљивању конфликата на Блиском Истоку и о утицају Асанжових изјава на америчку председничку трку.

        - Хилари Клинтон је била у центру из којег су потпаљивани ратови на Блиском Истоку и другим деловима света. Уништавање Либије је катастрофа која се по размерама може мерити са инвазијом на Ирак. Не верујем да ће је то коштати избора, али нова открића ће додатно показати да она лаже и да јој се не може веровати. За Американце - нагласио је Пилџер - спољна политика није много важна, али питање поверења јесте.

        Он процењује да ће се руско-амерички односи - уђе ли Клинтонова у Белу кућу - наћи у још дубљој кризи:

        „Ово што сада гледамо није било од завршетка Хладног рата. А већ и ово личи на ударање у бубњеве пред америчким упад у Ирак у којем су учествовали сви - од медија Руперта Мардока до The Guardian. Зато кампању Клинтонове финансирају безмало све велике светске корпорације које производе наоружање. Она је квинтесенција америчког милитаризма“.

        Други тв-дуел Клинтон-Трамп заказан је за 9. октобар, а према анкети листа Los Angeles Times - милијардер је у малој предности (47:43 одсто).

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари