Алијин син: Договор неће бити на рачун пробосанских фактора, тражиће се средње решење

СРЕО СЕ СА ЕМИСАРИМА САД И ЕУ - МЕТЈУОМ ПАЛМЕРОМ И АНГЕЛИНОМ АЈНХОРСТ

* Похвалио сам себе: „Успио да им докажем да пробосанска страна неће бити линија мањег отпора, него линија тврђег отпора. Мораће се наћи компромис у којем ће све четири стране морати направити уступак

* „Што се тиче Предсједништва, то су старе идеје – индиректни избор

____________________________________________________

       БАКИР Изетбеговић, председник СДА, рекао је након данашњег састанка са специјалним изаслаником САД Метјуом Палмером и директорком ЕЕАС Ангелином Ајнхорст да "пробосанска страна није она преко које ће се ићи линијом мањег отпора".

       Како је рекао, на састанку је утврђена спремност међународне заједнице да озбиљно разговара с Милорадом Додиком и Драганом Човићем и да се тражи једно средње решење.

       – Оно што смо имали у најавама Палмера је да ће договори ићи на рачун уступака пробосанских страна у БиХ, а ја сам успио да им докажем да пробосанска страна неће бити линија мањег отпора, него линија тврђег отпора. Мораће се наћи компромис у којем ће све четири стране морати направити уступак – казао је Изетбеговић.

Метју Палмер и Ангелина Ајнхорст

       Додао је да је Палмерова идеја о брисањима префикса у Дому народа на државном нивоу занимљива.

       – У први мах сам мислио да се ради о лапсусу, али он то озбиљно мисли. Што се тиче Предсједништва, то су старе идеје – индиректни избор – додао је Изетбеговић.

       Што се тиче Милорада Додика, председник СДА је рекао да он гура онако како је кренуо и да све мање подршке има међу Србима.

       – Његову причу ће зауставити српски народ. Он вријеђа људе већ десет година и добиће сваку врсту одговора и тамо и овамо и научиће се цивилизовано понашати – додаје Изетбеговић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари