“Замислите да Тадић поздрави Караџића и Младића”

 УЗЕЛАЦ КРИТИКОВАО ЈАДРАНКУ КОСОР ЗБОГ ПОЗДРАВА ГОТОВИНИ

Потредседник Владе Хрватске Слободан Узелац и премијеркa Јадранка Косор

  • Потредседник Владе Хрватске Слободан Узелац нагласио: да му не би пало на памет да поздравља осуђеног припадника српског народа

     ЗАГРЕБ - Потпредседник Владе Хрватске Слободан Узелац изјавио је да га је поздрав премијерке Хрватске Јадранке Косор, неправоснажно осуђеним генералима Анти Готовини и Младену Маркачу, више ражалостио, него наљутио.

     "Можете ли замислити како би се у Хрватској реаговало да Борис Тадић, или било ко од Срба у Хрватској, тако поздрави Караџића или Младића, који нису ни првоступено осуђени", упитао је Узелац.

     Улажење у тај проблем је само по себи некоректно, макар се никад не ради ни о истој, ни о једнакој кривици, објаснио је Узелац у интервју порталу Данас.хр.

     Узелац је објаснио да је ова хрватска Влада повукла читав низ позитивних потеза и практично је чланица Европске уније (ЕУ).

     "Уместо да афирмишемо властите програме, ми афирмишемо нешто сасвим супротно томе и то због јефтиних политичких поена", рекао је Узелац.

     Никоме није драго, нити је мени, када ико из моје земље, поготово припадник мог народа, буде оптужен или осуђен за ратни злочин, рекао је Узелац, али је указао да му не би пало на памет да поздравља осуђеног припадника српског народа.

     Фонет

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари