Пуцао док му се пиштољ није заглавио

ДРУГИ ПИШУ
Глас Америке о почетку суђења Албанцу Ариду Уки за убиство двојице америчких војника

Фото: АП
Арид Ука чека на почетак суђења у суду у Франкфурту

        У Франкфурту је почело суђење 21-годишњем Албанцу Ариду Уки, који је признао да је раније ове године убио двојицу и ранио још двојицу америчких војника.

        Првог дана суђења Ука је најпре признао кривицу, а затим се и извинио, рекавши да је на њега утицала исламистичка пропаганда, додајући да не разуме како је могао то да уради. Због напада на франкфуртском аеродрому, који се догодио 2. марта, немачко тужилаштво подигло је оптужницу продив Уке која садржи пет тачака, две за убиство и три за покушај убиства.

        Ука је у време напада био запослен на том аеродрому. Како је рекао на суђењу, тог дана је дошао на аеродром са пиштољем и два ножа, с намером да убија америчке војнике и спречи их да оду у Авганистан. Амерички федерални тужиоци такође су подигли оптужницу за убиство против њега.

        Како наводе, Ука је узвикивао "Бог је велики" на арапском и пуцао док му се пиштољ није заглавио. Амерички званичници верују да је он деловао сам и да није припадник било какве терористичке групе. Ука је ухапшен на лицу места и суочава се са могућом доживотном затворском казном за убиство и покушај убиства. Пресуда се не очекује пре почетка следеће године.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари