Гадафијева „Телевизија Отпор”

     ЛИБИЈСКИ медији који нису „на линији” политике Брисела и Вашингтона и не подржавају „побуњеничку власт” морају да се сналазе. Суочене са НАТО бомбама, поготово су тв станице принуђене да се на разне начине довијају како би опстале усред дејстава специјалаца војски земаља НАТО чланица „на терену”.

     Упркос свему, у Либији се 1. септембра, са почетком нове школске године, појавила нова телевизија под именом „Ал-Мукавема” - што на арапском значи „Отпор”. Као и њена претходница -Телевизија Ал-Уруба која се појавила прошлог месеца - и ова „нова” телевизију која подржава „старе” либијске власти везује се за ирачког бизнисмена и бившег посланика који је пребегао у Сирију, Мишаана ал-Џубурија, власника сиријске Ал-Раај из Дамаска.

     Нова „Телевизија Отпор” је свој програм започела емитовањем последњег говора сина либијског лидера, Саифа ел-Ислама, који је Телевизија Ал-Уруба пустила претходне ноћи. Претпоставља се да помоћ овој телевизији у сателитском емитовању програма долази из Сирије.

     Сат времена након „пуштања” у етар нове телевизије, поново је примећено да Телевизија Ал-Уруба не емитује свој програм.

 

     Обраћање Либијцима Саифа ал-Ислама, сина Моамера ел-Гадафија

„Лидер је добро, пијемо чај, боримо се и водимо џихад“

  • Налазимо се у нашој земљи, са нашим породицама. Боримо се и водимо џихад

  • Сваки Либијац је Моамер ел-Гадафи. Сваки Либијац је Саиф ел-Ислам. Сваки Либијац је Хамис Моамер (Гадафијев најмлађи син и командант бригаде, рођен 1983.). Кажем свима који су  у стању да то ураде: где год нађете непријатеља, ударите на њега!

  • Људи, не бојте се. Ви сте добро. Ваша армија је добро. Арсенали су добро. Сва племена су уједињена

  •  „Ви у НАТО, ви сте најидиотскија алијанса на свету! Подржавате Ал-Каиду”. Особа која вам води операције у Триполију, која је војни званичник у Триполију, то је - Абд-ал-Хаким Балхаџ који је био члан Ал-Каиде којег сте ви га ухапсили и предали Либији! Ви сада подржавате те људе и, даће Бог, они ће се опет окренути против вас. Ви сте заблудела алијанса и ви их подржавате. Веома ћете зажалити због тога

     НАРАВНО, говорим из предграђа Триполија и желео бих да уверим своју браћу Либијце – где год да су сада -  да сам се данас поподне прошетао кроз Ал-Азизију и да сам се тамо видео за младим људима. Да сам видео нашу браћу у Варшафани (предграђу Триполија) и да сам се, чак срео са људима из Четири области и области близу Триполија и суседним областима.

     Видео сам, хвала Алаху, да је морал људи висок. Млади људи из центра града, из предграђа, из Абу-Салима и Ал-Хадбе су дошли да ме виде. Примио сам их, а они су ме уверили да је ситуација у њиховим зонама под контролом.

     Желео бих да уверим људе да смо овде и да смо спремни. Да смо добро.

     Отпор се наставља и победа је близу. Данас сам од наше браће у Вартхали и Бани-Валиду добио информације да је одржан један важан састанак и да су они одлучили да одговоре на претње које долазе од банди пацова -- да морају да предају град Бани-Валид или ће им тамо упасти (побуњеници).

     Дакле, они су данас одржали један важан састанак и донели су једногласну одлуку. Поручили су пацовима: дођавола с вама и дођавола с НАТО-ом који стоји иза вас! Ово је наша земља! Ми ћемо у њој живети и ми ћемо у њој умрети. Вартхала се не плаши ни вас ни ваших пошасти и зато настављамо отпор и рат до победе.

   „У источној зони остварујемо победе и направљен је помак. А они говоре: идемо на Сирт.“

     Ето, то се догодило упркос чињеници да је НАТО, након састанка, нажалост погодио једну зграду унутар града у којој су настрадале читаве породице. Али су становници сахранили мученике и ово је само повећало њихову одлучност.

     А што се Фезана тиче, сви његови становници, сви без изузетака, уједињени су и стоје иза брата лидера. Чуо сам да су и они данас одржали важне састанке и да су донели исту одлуку. Нико се неће предати и нико се не боји! Они су изјавили да су се наши дедови борили против Италијана онда када смо били очајни, а камоли сада.

     Што се тиче претњи уперених против Сирта, ја им кажем: добро нам дошли у Сирт! А онда ћете видети шта ће се десити.

     Ако мислите да је ће то бити шетња по парку, онда сањате. У Сирту се налази преко 20.000 наоружаних људи! Они су тамо наоружали народ и спремни су! И биће супротно од онога на шта рачунате. Ми предузимамо мере у Сирту.

     У источној зони остварујемо победе и направљен је помак. А они говоре: идемо на Сирт.

     Све је то медијска кампања да се заведе међународно јавно мнење и замуте воде. Стога, уверавам народ да смо истрајни. Руководство је добро и лидер је добро и ми смо задовољни.

     Пијемо чај и кафу и налазимо се у нашој земљи са нашим породицама. Боримо се и водимо џихад.

   „Сад, што се тиче Баб ал-Азизије, ја бих рекао овим криминалцима и лажовима да је Баб ал-Азизија утврђење које природно штити земља. За седам месеци, они су га погодили са преко 64 ваздушна пројектила.“

     Али, имам још једну поруку. Обраћам се свој браћи у Тобруку, Ал-Бајди, Бенгазију, Ал-Марџу, Ал-Гвитану, у Триполију, на свим местима и од свих тражим да се покрену. Сви се морају покренути!

     Ко год добије прилику да удари на банде пацова, не оклевајте! Ако наиђете на барикаду на путу, нападните је! Ако наиђете на неки положај, нападните га. Ако наиђете на пацова, нападните га! Они морају бити нападани даноноћно, све док се наша земља не очисти од ових банди и издајица.

     Свима вама кажем: сви сте одговорни и свако је одговоран за оне који потпадају под његову одговорност. Сваки Либијац је Моамер ел-Гадафи. Сваки Либијац је Саиф ел-Ислам. Сваки Либијац је Хамис Моамер (Гадафијев најмлађи син и командант бригаде, рођен 1983.). Кажем свима који су  у стању да то урадити: где год нађете непријатеља, ударите на њега!

     Непријатељ је слаб! Они су претрпели тешке, тешке, тешке, тешке губитке. И сада лижу ране.

     Сад, што се тиче Баб ал-Азизије, ја бих рекао овим криминалцима и лажовима да је Баб ал-Азизија утврђење које природно штити земља. За седам месеци, они су га погодили са преко 64 ваздушна пројектила.

     То је утврђење које је отворено за масе и за народ. Сви војници и сва војна опрема је извучена одатле јер је то била готово свакодневна мета ваздушних удара. Ући или напустити га не значи ништа, јер су се тамо одржавале свечаности, са уметницима и масама, народом и шаторима, свакодневно. Циљ им је да га потпуно униште, а жене-војници су повучене јер је оно била мета напада.

     Међутим, банде увек покушавају да шире гласине, да посеју страх и пометњу и збуне народ. Ја зато сад говорим народу: људи, не бојте се. Ви сте добро. Ваша армија је добро. Арсенали су добро. Сва племена су уједињена. Сва племена која су упозорена (од стране побуњеничке власти). Сви у Тархуни, у Ал-Хумсу, у Бани-Валиду, у Сирту, Фезану, у свим областима. У Бурџ ал-Синану, у Четири области, у Сиаану, Ал-Нувајилу, у Ал-Уџабату. Лично сам контактирао са свим племенима.

   „Уверавам народ да је ситуација добро и да је победа близу, даће Бог. Ово је наша земља! Они ће бити ти који ће отићи! Они и њихови плаћеници!“

     Рекли су ми: примамо упозорења, претње. Претили су им: или се предајте или ћемо вам грла пререзати. Одговор је био једногласан: ми смо се договорили да идете дођавола! Ово је наша земља и ми је нећемо предати!

     Уверавам народ да је ситуација добро и да је победа близу, даће Бог. Ово је наша земља! Они ће бити ти који ће отићи! Они и њихови плаћеници!

     НАТО ће отићи, Французи ће отићи. А најбољи доказ је тај што је гомила издајника и банди уништена на Ал-Шат прилазу Триполију. И становници Триполија су свесни да је тако. Показало се да су сви ти били страни плаћеници, да нису чак били ни Арапи!

     Пронашли смо многе странце на њиховој страни. То су плаћеници који су скупљани широм света. Довели су Енглезе, енглеске снаге им помажу, снаге од Бог-те-пита одакле, италијанске снаге, француске снаге.

     Али, плаћеници никада неће добити рат јер се они боре за новац и то на земљи која није њихова. А ми се боримо за Либију и боримо се за принципе либијског народа, за нашу земљу. Ми ћемо победити!

     Уверавам народ да је наше руководство добро. Чак ће ме нека браћа која су дала изјаве за радио веома убрзо и контактирати. Њихове кћерке, супруге и синови су ухапшени и малтретирани (од стране побуњеника). Рекли су им: или да кажеш то-и-то или ћемо те мучити. Један број браће је приморан да даје такве изјаве после претњи које су им упутили.

     Међутим, то не значи ништа. Зато што су људи преплашени! Ухапсили су неке државне чиновнике и чланове неких руководстава. Одвели су их са њихових фарми и из њихових кућа. Банде су им упале у куће, изненада, и одвеле их као заточенике. Рекли су им: или да причате или ћемо вам повредити кћерке и синове. Зато су приморани да причају. Ово је један од трикова које користе банде које немају никаквог морала.

   „Данас сам видео предграђа Триполија где нема пацова. Кажем народу: покрените се! Не бојте се! Почните отпор! Где год да видите непријатеља, ударите на њега! Крећите се дању и ноћу, ноћу и дању!“

     Што се тиче НАТО пакта, кажем им: ви сте најидиотскија алијанса на свету, а такође сте и у заблуди. Особа која вам води операције у Триполију, тај војни званичник у Триполију, то је - Абд-ал-Хаким Балхаџ који је био члан Ал-Каиде. Па, ви сте га ухапсили и предали Либији! Он је међународни терориста на потерници и ми смо га држали. А он сада води операције са својим пријатељима терористима. Ви, у заблуди, ви сада подржавате те људе и, даће Бог, они ће се опет окренути против вас, јер сте ви заиста у заблуди.

     Ви сте заблудела алијанса и ви их подржавате. Веома ћете зажалити због овога.

     Међутим, на крају овог обраћања, желео бих да вас уверим, да потврдим народу да је ситуација у којој је народ у реду. Данас, када сам ишао у Варшафану, Баб ал-Азизију, у Четири области, пацови тамо уопште нису имали пунктове. Они се сакривају, они беже и боје се. А тврдили су да ти пунктови постоје и да се на њима врше претреси да би се избегле пљачке. Међутим, они се боје и беже.

     Данас сам видео предграђа Триполија где нема пацова. Кажем народу: покрените се! Не бојте се! Почните отпор! Где год да видите непријатеља, ударите на њега!

     Крећите се дању и ноћу, ноћу и дању!

     Становници Абу-Салима, Ал-Хадбе, породице мученика Абу-Џалила и других места у радничким четвртима су наоружани. Организујте се и почните са отпором. Ми ускоро долазимо на Зелени трг да вас поздравимо, даће Алах!

     Добро смо!

     Победа за мучеништво! Алах је највећи!

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари