Apple већи од Пентагона!

Централно здање чувене америчке корпорације биће круг пречника 492 метра

  • Биће кружног облика и биће широко – у пречнику - 492 метра, док Пентагон има „само“ 477 метара
  • Корисна површина 260.000 м2, а истовремено ће у њему моћи да ради 12.000 сарадника корпорације

      НОВО седиште америчке корпорације  Apple – које се увелико гради и треба да буде усељено 2015. године – биће веће од Пентагона.

      Биће кружног облика и биће широко – у пречнику - 492 метра, док Пентагон има „само“ 477 метара.

      Зграда америчког Министарства одбране досад се сматрала највећим офис-простором у свету јер – са својих пет спратова – има око 604.000 квадратних метара корисне површине и канцеларије и „специјалне просторије“ у којима ради 25.000 људи.

 

      Здање Apple је по обиму веће од њујоршког небодера Емпајер Стејт Билдинг и дуже од најдужег америчког носача авиона. Његова корисна површина биће 260.000 м2, а истовремено ће у њему моћи да ради 12.000 сарадника корпорације.

      Поред канцеларија, имаће у свом саставу – истраживачке центре, конференцијску дворану са хиљаду места и корпоративни фитнес-центар.

      Apple се тренутно `туче` са нафтним гигантом Еxxon Mobil за звање најскупље компаније света. А, као што се зна, своје место и капитал стекла је на тржишту компјутера, софтвера и мобилних апарата.      

 

____________________________________________________________________________________________

Еплово надметање са Пентагоном подстакло је једног читаоца портала "Факти" да нам пошаље своје хуморно поређење нашег и америчког Пентагона:

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари