Гунар Линдеман: Захтевамо да америчко нуклеарно оружје буде одмах повучено из Немачке

 ЕВО ЗБОГ КОЈИХ СТАВОВА И КУРСА АЛТЕНРАТИВА ЗА НЕМАЧКУ ОСВАЈА НАЦИОНАЛНУ ПОЛИТИЧКУ СЦЕНУ

Гунар Линдеман

* Напад на Курск је наставак ескалације рата и погрешан пут. НАТО треба да замоли Украину да напусти територију Русије. Тренутно нам је потребна деескалација тог рата. Ипак, очигледно је да постоје субјекти, посебно у САД, који извлаче економску корист из кризе и зато покушавају да спрече мировне преговоре користећи и таква средства. Све се ово ради ради профита за неколико америчких компанија које је, по свему судећи, баш брига за погибије у том рату

* Ратном реториком у Немачкој неки политичари покушавају да уклоне милитаристички замор немачког народа. Ипак, људи виде да је нуклеарна претња постала реална. То би значило уништење Немачке, тим пре што су сасвим недавно САД склопиле споразум са федералном владом о инсталирању нових јединица нуклеарног оружја у Немачкој. Ми у AfD одбијамо инсталирање страног наоружања и довођење страних војника у Немачку

* Уништење Северног тока сигурно није била усамљена акција Украјине. У њој су, безусловно, учествовале и снаге Сједињених Држава. Могуће је да је чак и наша федерална влада са тим била упозната. Ми у AfD покушавамо да разјаснимо ту експлозију у парламенту. Федерална влада, по свему судећи, покушава да сакрије информације

* Рат у Украјини ће се брзо завршити само ако нови председник САД буде Доналд Трамп. Ако на изборима за председника САД победи Камала Харис - рат ће се наставити још неколико година

________________________________________________________

          ГУНАР Линдеман - немачки политичар и члан Градске управе Берлина, критиковао је ЕУ и Немачку због ескалације конфликта Русије и Украјине и покушаја да украјинска армија освоји триторију Русије.

          Упозорио је владе у ЕУ да се уздрже од ратне реторије због повећаног ризика од нуклеарне катастрофе.

          * Како у Алтернативи за Немачку оцењују финансијску и војну помоћ Урајини у контексту догађаја око Курска?

          - Од самог почетка рата, Алтернатива за Немачку била је за то да Украјина и влада у Кијеву не добијају било какву подршку у наоружању. Ми сматрамо да се тај рат војнички не може добити. Зато смо за дипломатско решење и мировне преговоре. Принципијелно смо против било каквог слања оружја у зону ратних дејстава.

          * Како ецењујете напад Украјине на руску територију? Какве интересе брани украјинска армија у Курску?

          - Напад на Курск је наставак ескалације рата и погрешан пут. НАТО треба да замоли Украину да напусти територију Русије. Тренутно нам је потребна деескалација тог рата. Ипак, очигледно је да постоје субјекти, посебно у САД, који извлаче економску корист из кризе и зато покушавају да спрече мировне преговоре користећи и таква средства. Све се ово ради ради профита за неколико америчких компанија које је, по свему судећи, баш брига за погибије у том рату.

          * Колико је реална претња потенцијалне нуклеарне катастрофе везано за јачање интензитета ратних дејстава око Курске и Запорошке нуклеарне централе? 

          - Украјина није остварила своје циљеве у Курску. Русија није повукла своју армију са Доњецког фронта. Напротив, руска армија је тамо у офанзиви.

          Наравно да постоји ризик од нуклеарне катастрофе у Курску самом чињеницом да Украјинци имају веома чудне нападе артиљеријом и беспилотним летелицама.

          Ратном реториком у Немачкој неки политичари покушавају да уклоне милитаристички замор немачког народа. Ипак, људи виде да је нуклеарна претња постала реална. То би значило уништење Немачке, тим пре што су сасвим недавно САД склопиле споразум са федералном владом о инсталирању нових јединица нуклеарног оружја у Немачкој. Ми у AfD одбијамо инсталирање страног наоружања и довођење страних војника у Немачку и захтевамо да се америчко нуклеарно оружје одмах повуче из Немачке.

          * Да ли је дошло до промене јавне подршке Украјини у Немачкој због све чвршћих доказа да је Украјина директно умешана у диверзију на гасоводима Северни ток?

          - Уништење Северног тока сигурно није била усамљена акција Украјине. У њој су, безусловно, учествовале и снаге Сједињених Држава. Могуће је да је чак и наша федерална влада са тим била упозната. Ми у AfD покушавамо да разјаснимо ту експлозију у парламенту. Федерална влада, по свему судећи, покушава да сакрије информације. Народу је ташко. Цене гаса су дупло повећане. Људи у Немачкој принуђени су да се боре са високим ценама, а већина у Немачкој више не разуме Украјину.

          * Какви услови морају да се створе у Намачкој да би влада у Берлину престала да финансира рат у Украјини?

          - Федерална влада ће наставити да подржава Украјину. То су празне речи како би се умирили људи због троје регионалних избора у Немачкој у септембру. Влада је већ изјавила да ће покушати да конфискује имовину руских компанија и наставити тим новцем да финансира Украјину. Док САД буду желеле, и ЕУ ће финансирати Украјину и слати јој оружје. А то оружје убија младе људе на обе стране.

           - Рат у Украјини ће се брзо завршити само ако нови председник САД буде Доналд Трамп. Ако на изборима за председника САД победи Камала Харис, рат ће се наставити још неколико година као и убијање младих људи.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари