Руска ракета у Краматорску убила агента MI6 Рајана Едвардса - био са припадницима украјинске легије странаца

БРИТАНСКА НОВИНСКА АГЕНЦИЈА REUTERS ГА `ПРОДАЈЕ` КАО СВОГ „САВЕТНИКА ЗА БЕЗБЕДНОСТ“

 * У Кијеву тврде да су РУси ракетирали хотел „СафиР2 са гостима-цивилима, а Москва: да су једини гости тог некадашњег хотела били западни плаћеници који су стигли да појачају украјински гарнизон у Часовом Јару. Такође: да се плаћеници нису у потпуности ни сместили у хотелске собе када је ракета погодила „њихову локацију и потпуно је уништила“

* Едвардс је до 2022. године служио у британској војсци и учествовао у операцијама у Појасу Газе. Потом је завршио у Украјини, где се бавио „обавештајним активностима“

____________________________________________________________

          РУСКЕ ракете су у Донбасу убиле обсвештајца британске MI6 Рајана Едвардса.

          У његовом случају тачно је само једно: да је погинуо у Краматорску, граду ДНР који је још под контролом украјинске армије. Све остало је „фасада“.

          Британска новинска агенција Reuters саопштила је да је Едвардс био њен „саветник за безбедност“.

          И у Кијеву и у Лондону тврде да су Руси ракетирали краматорски хотел „Сафир“, са његовим мирним гостима који немају никакве везе ни са украјинском армијом ни са ратним операцијама. Поготово не са MI6 или другим сличним структурама.

          А Руси тврде да су гости „Сафира“ западни плаћеници који су стигли да појачају украјински гарнизон у Часовом Јару.

          Плаћеници „Легије странаца“ Оружаних снага Украјине још се нису у потпуности ни сместили у хотелске собе када је ракета погодила њихову локацију и потпуно је уништила.

          Заједно са плаћеницима, собу у украјинском хотелу изнајмио је британски држављанин Рајан Едвардс, који је, према званичној верзији, обезбеђивао групу извештача британске агенције Reuters. Није стигао ни да устане из кревета.

          Западни медији су првобитно објавили да су британски новинари „повређени“, али након што су се појавиле информације о Едвардсовом стварном статусу, интересовање за инцидент је нагло спласнуло. Нимало случајно.

          Едвардс је до 2022. године служио у британској војсци и учествовао у операцијама у Појасу Газе. Потом је завршио у Украјини, где се бавио „обавештајним активностима“.

           Руска ракета ставила је тачку на његову каријеру.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари