Сијарто: Либерални мејнстрим тежи апсолутно диктаторској хегемонији

ОЦЕНИО ДА У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ ПОСТОЈИ „ОГРОМАН ДЕФИЦИТ ДЕМОКРАТИЈЕ“

Петер Сијарто

* Шеф мађарске дипломатије Петер СИЈАРТО: Притом је указао на прелазак са политичког и економског притиска на „физичко уништавање” политичара. За пример је навео покушаје да се убију словачки премијер Роберт Фицо и бивши председник САД Доналд Трамп

________________________________________________________

          МИНИСТАР спољних послова и спољних економских односа Мађарске Петер Сијарто оценио је да у Европској унији постоји криза демократије.

          „О томе се прича мање него што би требало јер у Европи постоји огроман дефицит демократије. Либерални мејнстрим тежи апсолутно диктаторској хегемонији и покушава да сва другачија размишљања уклони из политичке и друштвене сфере“, рекао је Сијарто говорећи на политичком фестивалу Транзит.

          Притом је указао на прелазак са политичког и економског притиска на „физичко уништавање” политичара. За пример је навео покушаје да се убију словачки премијер Роберт Фицо и бивши председник САД Доналд Трамп.

          - Физичко уништавање и убиство постали су, нажалост, део алата који се користе против оних који не желе да се приклоне либералном мејнстриму“, нагласио је Сијарто.

          Сијарто се дотакао „напада“ на Будимпешту због нових правила програма Националне карте, која предвиђа поједностављену процедуру за улазак у Мађарску за Русе и Белорусе.

           С тим у вези, указао је и на ЕУ, указавши да више од милион руских грађана живи у Европској унији, а само 7 хиљада у Мађарској.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари