Експерт: Или Наваљни није отрован „Новичоком“ или уопште није отрован!

УПОЗОРЕЊА БИВШЕГ РУСКОГ ЧЛАНА КОМИСИЈЕ УН ЗА ХЕМИЈСКО И БИОЛОШКО ОРУЖЈЕ СЕРГЕЈА НИКУЛИНА

Алексеј Наваљни са породицом

* Објаснио: „Ако тровања `Новичоком` није било - онда пацијент (Наваљни) изгледа сасвим нормално. Ако се тровање догодило, онда чињеница да је не само дошао себи, већ и да изгледа добро - једноставно није сасвим нормална. Јер, да је заиста био отрован `Новичоком` још дуго се не би саставио са собом

_________________________________________________________________

       БИВШИ руски члан Комисије УН за хемијско и биолошко оружје Игор Никулин ценио је стање опозиционара Алексеја Наваљног на фотографији објављеној из немачке клинике.

       Изразио је сумњу да је Наваљни отрован бојним отровом „Новичок“. И допустио могућност: да тровања уопште није ни било. Објаснио је то овако:

       „Ако тровања `Новичоком` није било - онда пацијент (Наваљни) изгледа сасвим нормално. Ако се тровање догодило, онда чињеница да је не само дошао себи, већ и да изгледа добро - једноставно није сасвим нормална. Јер, да је заиста био отрован `Новичоком` још дуго се не би саставио са собом“.

       Никулин је додатно указао:

       „Сећате ли се колико дуго је требало да нас обавесте о стању отрованог Сергеја Скрипала, који све досад никоме није био показан? Нису то биле ни две, ни три недеље – све је трајало много дуже. А мало је вероватно да је Скрипаљ у Британији био медицински третиран горе него Наваљни у Немачкој".

       Никулин је такође нагласио да је у случају Скрипаља, који је такође наводно био отрован `Новичоком`, помоћ пружена много брже него Наваљном, јер за то није било потребно слетање авиона.

       Никулинов закључак је крајње једноставан и категоричан:

       „Или није било `Новичока`, или уопште није било никаквог тровања!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари