Цвијановић: Говедарица утеху за пораз тражи на улици – то је план Б страних амбасада

ОТКРИЛА ДА ЈЕ ОПОЗИЦИЈА КУПОВАЛА ГЛАСОВЕ У БАЊАЛУЦИ, ДОБОЈУ И БИЈЕЉИНИ

* Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Према подацима СНСД-а, који унос резултата ради брже од ЦИК-а, на 97,95 одсто обрађених бирачких места моја предност износи 30.581 глас, док према најновијем уносу на обрађених 98,75 одсто бирачких места, имам предност од 30.368 гласова. Дакле, то су подаци, и они су неумољиви, а очекујем да та разлика буде и већа“

_______________________________________________________________________________

         ПОТПРЕДСЕДНИЦА СНСД Жељка Цвијановић рекла је данас да није нимало изненађена намером председника СДС и кандидата за председника Републике Српске Вукоте Говедарице да утеху за изборни пораз тражи на улици, јер то и јесте план Б његових ментора из страних амбасада.

         “План А је био да уз помоћ тих истих амбасада, пошто-пото, освоје победу, па макар то значило да од Бањалуке направе право тржиште капитала, како је то годинама функционисало у њиховим познатим ‘упориштима’", навела је Цвијановићева.

         Она је истакла да, према подацима ЦИК-а на обрађених 93,84 одсто бирачких места, води испред Говедарице за 26.818 глас или за 4,5 одсто и да је то за 20.000 гласова више него што је њу на прошлим изборима победио Младен Иванић.

         "Према подацима СНСД-а, који унос резултата ради брже од ЦИК-а, на 97,95 одсто обрађених бирачких места моја предност износи 30.581 глас, док према најновијем уносу на обрађених 98,75 одсто бирачких места, имам предност од 30.368 гласова. Дакле, то су подаци, и они су неумољиви, а очекујем да та разлика буде и већа", нагласила је Цвијановићева.

         Она је навела да се Говедарица више не бори за место председника Републике, већ за место председника СДС-а, те да одатле долази "грчевита потреба да не прихвати реалност и да, уместо пред органима своје партије, стоји на улици".

         "Што се тиче њиховог захтева да се све броји ручно испочетка, немам ништа против да се примењује све што закон предвиђа, али је чињеница да новац којим су куповали гласове и по Бањалуци и по Добоју и Бијељини није на општем републичком нивоу променио вољу бирача, а по тој вољи предност коју имамо Милорад Додик и ја, недостижна је", истакла је Цвијановићева.

         (РТРС)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари