Ирачки медији тврде да је уз границу са Сиријом отрован ал-Багдади, али да је преживео

НАВОДНО СУ ЖРТВЕ ТРОВАЊА БИЛА И ТРОЈИЦА КОМАНДАНАТА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ

Ал-Багдади

        ВОЂА терористичке Исламске државе Абу Бакр ал-Багдади отрован је заједно са три њена команданта у северној ирачкој провинцији Ниневех - објавили су ирачки локални медији.

        Позвали су се наравно на „анонимне изворе“.

        „Обавештајне информације указују да су вођа ал-Багдади и још тројица команданата конзумирали храну која је садржала отров“, пренела је ирачка новинска агенција МНА.

        „Милитанти су претрпели тешко тровање“, рекао је извор и додао да су превезени на непознату локацију, где се сада налазе под строгим надзором.

        Нема ни наговештаја - ко је покушао да уклони ал-Багдадија. Да ли се ради о покушају изнутра, из његовог најближег окружења, или конци завере воде према Багдаду или изван Ирака.

        Нема, уосталом, никакве реалне потврде да све заједно није смицалица ирачких или америчких (британских…) тајних служби.

        Ал-Багдадија су „сахрањивали“ већ неколико пута.

        Све се наводно догодио југозападно од Мосула, у близини сиријске границе. Исламска држава је наводно ухапсила већи број људи на том подручју, у покушају да пронађе одговорне за покушај тровања ал-Багдадија и преостале тројице. Само ужи круг људи око Багдадија зна где се он креће, а он стално мења локације у Ираку и Сирији како би избегао ваздушне ударе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари