ХАЏИЗАДЕХ: Наши дронови могу да стигну и до Тел Авива

КОМАНДАНТ ЕЛИТНЕ ИРАНСКЕ ВАЗДУХОПЛОВНЕ ДИВИЗИЈЕ ТВРДИ ДА ЊЕГОВА ЗЕМЉА ВЕЋ ИМА ДЕСЕТ БЕСПИЛОТНИХ ЛЕТЕЛИЦА

 

  • „Наша беспилотна летелица Шахед-129 може да буде у ваздуху 24 сата уз оперативни радијус од 1.700 километара”, указао је генерал Амирали Хаџизадех и открио да његова земља почиње масовну производњу таквих дронова

         ВИСОКИ ирански војни званичник – утицајни командант ваздухопловне дивизије Револуционарне гарде генерал Амирали Хаџизадех - одржао је предавање на универзитету „Фирдуси” у граду Машхад и том приликом саопштио да ирански дронови могу летети „до дубоко у израелску територију, укључујући и Тел Авив”.

         „Шахед-129 је само једна од 10 иранских беспилотних летелица које могу летети дубоко до Тел Авива”, рекао је Хаџизадех и нагласио да је иранска одбрамбена индустрија у последње време остварила ”огроман напредак на плану противваздушне технике”.

         Додао је да је Шахед-129 један од главних резултата тог напретка.

         „Ова летелица може летети 24 сата уз оперативни радијус од 1.700 километара, кључна јој је намена патролирање граница”, указао је Хаџизадех и открио да његова земља почиње масовну производњу таквих дронова.

         „Ирански противваздушни одбрамбени систем активан је у радијусу од 2.000 километара. То је зато што су наши непријатељи близу, а и нису - да ствари поједноставним - вредни скупљих ракета. Наша актуелна ситуација натерала је наше непријатеље да држе базе у близини. Стога су нам ракете кратког домета сасвим довољне”, рекао је.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари