Потврђено државно (не)јединство

ОСАМ САТИ РАЗГОВОРА ДРЖАВНОГ ВРХА СРБИЈЕ

         Синоћ од 18.00 сати па јутрос до 02.30, државни врх Србије усаглашаво је своје – јединство.

         Иако је првобитно било најављено да ће државни врх Србије, у вили „Бокељка“, где је састанак и одржан разговарати о платформи за Косово и Метохију, испоставило се, судећи према изјавама актера, да је главна тема била: да ли је или не, државни врх једниствен по свим питањима.

         Према писању медија најдуже разговоре су међусобно водили премијер Ивица Дачић и лидер СПС-а, и први потпредседник владе Александар Вучић, лидер СНС-а, и то да би потврдили- јединство овде две странке! 

         После састанка Ивица Дачић, изјавио је да је потврђен јединствен приступ свим темама.

         "На састанку државног руководства још једном је потврђен јединствени државни приступ о свим темама састанка, у вези државне политике о Косову и Метохији, о даљем току европских интеграција и о циљевима економске политике", изјавио је Дачић, и додао да је са  лидером СНС Александаром Вучићем дуго разговарао о даљим потезима Владе Србије, везано за најважнија државна и национална питања.

         "Између две највеће странке у владајућој коалицији постоји потпуно јединство о свим најважнијим питањима. Озбиљност ситуације у којој се налази држава и народ, намеће неопходност јединства и политичке стабилности, чему су обе странке спремне да пруже највећи доприност, како би Влада Србије имала капацитет да реализује своје циљеве у даљим реформама друства, проналажењу одрживог и праведног решења за Косово и Метохију, наставку европског пута, економском опоравку и одлуцној борби против криминала и корупције", рекао је Дачић.

         На састанку су учествовали, председник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, председник Народне скупштине Небојша Стефановић, први потпредседник владе Александар Вучић, саветник председника Србије за спољну политику Марко Ђурић.

         Учествовали су и потпредседник владе и министар спољне и унутрашње трговине Расим Љајић, потпредседник владе и министар рада Јован Кркобабић, министарка регионалног развоја Верица Калановић, министар правде Никола Селаковић, министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић, секретар Владе Србије Вељко Одаловић, шеф Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин, шеф тима за технички дијалог са Приштином Дејан Павићевић. Учесницима састанка придружио и директор Србијагаса и функционер СПС Душан Бајатовић.
 

Извор: Факти/ Агенције
 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари