СЛОВЕНИЈА: Ово нису протести, ово је побуна народа

ЉУБЉАНА ОДЈЕДНОМ ПРЕД ДВА ПРОТЕСТА,

АЛИ СЕ „ВЕЛИКО ФИНАЛЕ“ НАЈАВЉУЈЕ ЗА 21. ДЕЦЕМБАР

 

        ОВО нису протести, ово је побуна, општенародни устанак - тако се на друштвеним мрежама у Словенији најављује нова рунда протеста у највећим словеначким градовима Љубљани, Марибору, Птују, Цељу...

       Протести у Словенији ће се одржавати повремено, а „велико финале“ најављује се за 21. децембра кад би у најмасовнијим протестима у тој земљи народ требало да изрази незадовљство политичким елитама у тој земљи које владају од самосталности те земље.

       Протести су прошлог месеца кренули из Марибора где су се грађани побунили против корумпираног градоначелника Франца Канглера, но протести су се убрзо проширили на целу земљу и постали израз незадовољства социјално-економском ситуацијом и недостатком борбе против корупције.

       „Изнесимо га ван!“, мото је „треће мариборске побуне“ која ће се одржати вечерас. Онај коме је намењено „изношење“је градоначелник Канглер, којем су до сада на протестима извикивали „готов је“.

       Љубљани се припрема за чак два протеста. Прва ће група тражити одлазак градоначелника Зорана Јанковића док ће друга група демонстрирати против свих политичких елита. Они ће се окупити на Конгресном тргу, у близини словеначког парламента.

       Сви организатори протеста су позвали да се не понове крвави протести крајем прошлог недеље.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари