Сад Меркатор објавио да жели да купи оне који би да га продају!

(НЕ)ОЧЕКИВАНИ КОНТРАУДАР

БИВШЕ ФИРМЕ ЗОРАНА ЈАНКОВИЋА

  • Пивара Лашко хтела да Агрокору ивице Тодорића прода 23,34 одсто Меркатора, али цела операција стопирана - макар привремено - јер је директор Маркатора Жига Дебељак дао званичну понуду за куповину - Пиваре Лашко!
  • Вероватни мандатар за састав нове словеначке владе, Зоран Јанковић, који је некада водио Меркатор, изјавио да је Дебељак вероватно „добро проценио ситуацију“ о којој он наводно није био обавештен

        ЉУБЉАНА, (ФоНет) - Управа словеначког трговачког ланца Меркатор својом понудом да преузме Пивару Лашко (ПЛ) практично је онемогућила да ју преузме њен хрватски конкурент, концерн Агрокор, пишу данас словеначки медији.

        Поступак који је у четвртак отворио директор Меркатора Жига Дебељак понудом да ће откупити ПЛ, а тиме и 23,34 одсто Меркаторових деоница које су се продавале у пакету 52 одсто деоница, а за које је Агрокор понудио 221 евро за деоницу, значи „де факто блокирање Агрокорова покушаја преузимања“, пише Дело.

        Медији пишу да вероватни мандатар за састав нове словеначке владе Зоран Јанковић, који је некада водио Меркатор, није желео да коментарише ову акцију, али је изјавио да је Дебељак вероватно „добро проценио ситуацију“ о којој сам Јанковић није био обавештен.

        Будући да је Меркатор о својој понуди пивари сада обавестио и државне регулаторе и управу ПЛ, продаја 23,34 одсто деоница Меркатора које су у портфељу пиваре из Лашког сада је замрзнута најмање на месец дана јер управа не сме водити никакве продајне активности.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари