РИБОЛОВЉЕВИ: Кћерка купила најскупљи апартман у Њујорку, а отац - ФК Монако

ВЕСТ КОЈА - ПОСЛЕ ДОЛАСКА АБРАМОВИЧА У ЧЕЛСИ

- НЕЋЕ НИКОГА ШОКИРАТИ

Дмитриј Риболовљев

  • Руски богаташ Дмитриј Риболовљев уговором о куповини преузео обавезу да инвестира у развој овог клуба суму која неће  бити мања од 100 милиона евра у наредне четири године

          КОМПАНИЈА „Monaco Sport Invest“ (MSI), повезана са руским бизнисменом Дмитријем Риболовљевим постигла је споразум о куповини контролног пакета акција фудбалског клуба „Монако“ -  саопштила је управа овог клуба.

          Како је прецизирано у условима уговора контролни пакет 66,6 одсто акција фудбалског клуба Монако прешао је у власништво компаније MSI.

         Власник 33 одсто акција клуба остаје Association Sportive de Monaco Football Club (AS Monaco FC), која заступа интересе владе Кнежевине Монако.

         „У складу са постигнутим споразумом, компанија MSI преузима обавезу да инвестира у развој овог клуба суму која неће  бити мања од 100 милиона евра у наредне четири године. То је минимални износ инвестиција, али у случају да се за то укаже потреба, износ може бити увећан“ - каже се у саопштењу.

         Одмах након куповине, именован је нови борд директора Монака у који су ушли и представници компаније MSI, међу којима су и Дмитриј Риболовљев (као председник савета директора) и његова ћерка Катарина која `светску славу` стекла куповином - само два дана раније - најскупљег апартмана у Њујорку.

         Како је изјавио нови власник клуба, он куповину не  доживљава „као купопродајни посао, већ као почетак ефикасног партнерства у интересу развоја Монака.

         „Ја сам стари фудбалски навијач. Живећи у Монаку дуже време, схватио сам да фудбалски клуб Монако није обичан фудбалски клуб, већ један од главних симбола Кнежевине, да је то њен понос и традиција. Сматрам да клуб има велики потенцијал. Надам се да ће успети у потпуности да се реализује на француској и европској фудбалској арени“.

          Кнез Монака Алберрт II је приметио да Монако, који се суочио са финансијским проблемима, „мора да нађе првокласног партнера за успешан развој“

         „Потписани уговор ће отворити нову страницу у историји клуба, који је изузетно битан за нашу Кнежевину. Желим екипи да се врати на оне хоризонте који су је у прошлости чинили једним од бисера спортског живота Монака“ - рекао је Алберт II.

         Монако је седмоструки шампион Француске, петоструки власник Купа земље, финалиста Лиге шампиона (2004).

         У нови састав борда директора Монака такође су ушли представници копаније MSI Татјана Бершеда, Вили Де Брјоен, Михаил Сазонов, Јевгениј Смоленцев и представници Association Sportive de Monaco Football Club Этјен Франци, Жан Пјер Гасто, Жоел Бузу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари