Вучић: Србија ће изградити путеве ка БиХ који нису били потребни ни Аустроугарској ни Титу

„ЧЕМУ ЦИРКУС СА СУЂЕЊЕМ ДОДИКУ, ОСИМ АКО НЕКО НЕ ЖЕЛИ ДА КАЖЊАВА СРПСКЕ ПРЕДСТАВНИКЕ?“

* „Поштујемо интегритет БиХ, волим Републику Српску и ни од кога нећу да то кријем. Никада ничим нисмо стали на жуљ никоме у БиХ. Увек сам показивао поштовање према Републици Српској и према Додику, али и према свима у опозицији. Са председником Додиком имам коректан однос, направили sмо договор да никада "не сме да се догоди граница на Дрини"

* Коментаришући изјаву Данијела Сервера да ће, ако у Америци победи Доналд Трамп, БиХ бити додељена Србији, Вучић навео да је то ноторна лаж: „Питање је зашто је то рекао, је ли то његово предвиђање, прогноза или нешто друго? Па није, него то ради да би додатно вршио притисак на Србију и учествовао у хибридном рату против Србије“

* Истакао да је прича о 40.000 гласача из Републике Српске који су гласали у Београду, која се појавила непосредно после избора, требало да буде политичка порука „Република Српска нам (Србији) није потребна"

_________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да не разуме смисао суђења председнику Републике Српске Милораду Додику, осим ако није нечија намера да настави са кажњавањем српских представника.

         Вучић је рекао да не жели да се меша у ствари у БиХ, али је упитао чему сав тај циркус са суђењем председнику Српске.

         Он је гостујући на ТВ Хепи истакао да би волeо да у БиХ граде ауто-путеве и да се спајају са Србијом, што би људима много олакшало живот.

         Коментаришући изјаву Данијела Сервера да ће, ако у Америци победи Доналд Трамп, БиХ бити додељена Србији, Вучић је навео да је то ноторна лаж.

         - Питање је зашто је то рекао, је ли то његово предвиђање, прогноза или нешто друго? Па није, него то ради да би додатно вршио притисак на Србију и учествовао у хибридном рату против Србије - навео је Вучић.

         За Сервера је рекао да је огољено антисрпски настројен човек, проалбански и пробошњачки, те да је смисао такве изјаве да Србија додатно буде изложена нападима и притисцима великих сила, укључујући САД.

         - Нажалост код дела Бошњака постоји отпор према озбиљнијој сарадњи са Србијом - оценио је Вучић.

         Нагласио је да је он увек имао фер однос и према БиХ и према Републици Српској и да је увек говорио да Србија поштује интегритет БиХ, али и да воли Републику Српску.

         - Поштујемо интегритет БиХ, волим Републику Српску и ни од кога нећу да то кријем. Никада ничим нисмо стали на жуљ никоме у БиХ. Никада, ни једном изјавом - изјавио је Вучић гостујући на ТВ Хепи.

         Поводом ставова да "толерише Додика и Републику Српску", додао је да је увек указивао поштовање Републици Српској, како Милораду Додику, тако и опозицији.

         - Чуј 'толерише Додика'. Као да је Додик мало дете, па треба неко да га толерише или да га не толерише. И увек сам показивао поштовање према Републици Српској и према Додику, али и према свима у опозицији - поручио је Вучић.

         Он је рекао да са председником Додиком има коректан однос и да су направили договор да никада "не сме да се догоди граница на Дрини".

         - Тај договор имамо и са свима другима у Српској. Не сме да се догоди да дође до подела између Срба, какву смо имали између Милошевића и Караџића и Младића - указао је Вучић и додао да Срби данас не дозвољавају да их тако стране службе свађају међусобно, као што је био случај деведесетих.

         Из тих разлога, каже Вучић, данас је немогуће видети да ико из званичног Београда говори ишта лоше о српским политичарима у региону, као што су Милан Кнежевић, Андрија Мандић или Милорад Додик.

         - Не морам ја увек да будем сагласан с оним што Додик ради. Али никада то од мене нећете чути јавно. Никада. Зато што се тако понаша неко ко одговара према свом народу - рекао је Вучић.

         Он је поручио да никада ништа лоше није урадио према БиХ, већ напротив, увек је позивао да се изгради више путева према Тузли и Сарајеву.

         Вучић је истакао да жели и да се Бошњаци из Србије, где год да живе, споје са БиХ и поручио да ће Србија своје кракове путева ка БиХ завршити, али не сматра да ће ти путеви бити завршени и са БХ стране.

         Он је оценио да је недостатак путева из БиХ ка Србији наставак "аустријске и Титове политике", јер у тим временима нису били изграђени добри путеви ка Србији.

          Вучић је истакао да је прича о 40.000 гласача из Републике Српске који су гласали у Београду, која се појавила непосредно после избора, требало да буде политичка порука „Република Српска нам (Србији) није потребна".

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари