Шешељ: У Србији нема парламентарне демократије, посланици су ограничени на све начине

ОБРАДОВИЋ: ТЕНЗИЈЕ РАСТУ АКО НЕМА ДЕБАТА НА РТС – ОТВОРИТЕ И ДНЕВНИК ЗА ДРУГАЧИЈА МИШЉЕЊА

* Потпредседник Скупштине Србије и посланик СПС Ђорђе Милићевић: Представници опозиције окупљени у Савез за Србију немају грађане уз себе. Они су се удружили, не да би били алтерантива, већ да би политички преживели... Највећи медијски мрак владао је у Србији када су у њој били на власти неки од чланова Савеза за Србију

_________________________________________________________________________

         ЛИДЕР Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је да атмосфера у Скупштини Србије зависи од владајуће странке и оценио да у Србији нема парламентарне демократије, јер су посланици, како је рекао, ограничени на све могуће начине.

         Шешељ је у емисији Упитник на Радио-телевизији Србије (РТС) рекао да је "скандалозно да се посланици новчано кажњавају немилосрдно, а да се те паре дају у хуманитарне сврхе што је цинично и страшно".

         "Ми смо имали брз демократски развој почетком 90-их. Она прва скупштина која је конституисана 1991. године била је најдемократскија, посланици су неограничено говорили и имали право да се јављају за реч", казао је Шешељ.

         По мишљењу Шешеља инциденти у Скупштини су увек били последица недемократског понашања владајуће партије.

         Шешељ је pпретходно оптужио у Скупштини Србије потпредседника Владе Србије Расима Љајића да је вођа једног од најјачих нарко-картела на подручју Србије, што је наишло на бурно негодовање Љајићевих посланика из Социјадемократске партије Србије, који су те наводе одбацили и напустили скупштинску салу.

         У емисији је рекао да је стицајем околности почетком седмице сазнао за информације о Љајићу и да их је, после провере, изнео у јавност, а позвао је министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да провери информације и каже да ли је Шешељ био у праву или не.

         Лидер Двери Бошко Обрадовић је рекао да после осам месеци један лидер опозиције гостује на РТС-у и изразио наду да неће проћи још толико времена да би опет неко из опозиције гостовао на тој телевизији, на шта је водитељка емисије Оливера Јовићевић подсетила да је Обрадовић шести пут гост емисије Упитник.

         "Не може само опозиција да буде одговорна за понашање у Скупштини, ако је опозиција одговорна, владајућа већина је још одговорнија. Ако нема дебате на РТС-у онда расту тензије и морате ослободити медије за сучељавање и у Дневнику 2 дозволити да се чује другачије мишљење", рекао је Обрадовић и додао да се нико из власти није извинио јавно за понашање према политичким противницима.

         Он је казао да се у Скупштини врши насиље над опозицијом која се гуши и не дозвољава јој се да говори, већ јој се одузима реч.

         Потпредседница и посланица Српске напредне странке Марија Обрадовић рекала је у истој емисији да је било извињења од стране власти и навела да је она 2016. на седници Одбора за спољну политику у Скупштини Србије посланици СРС-а Наташи Јовановић рекла  "позвани сте да глумите мајмуне и забављате народ".

         "То је било у жару политичке борбе када сам се колегиници непримерено обратила, емоције су узавреле и упутила сам након тога извињење и то је скупа лекција за мене и јако ми је жао због тога", казала је Обрадовић и додала да опозиција неће да призна да има извињења власти.

         Потпредседник Скупштине Србије и посланик Социјалистичке партије Србије (СПС) Ђорђе Милићевић је рекао да представници опозиције окупљени у Савез за Србију немају грађане уз себе и да то не могу остварити кроз насиље.

         "Они (Савез за Србију) су се удружили, не да би били алтерантива, већ да би политички преживели", рекао је Милићевић и казао да опозиција не прижељкује изборе иако говори о њима, већ, како је казао, најављује бојкот избора не због нерегуларности, већ због слабе подршке бирача.

         По његовом мишљењу "највећи медијски мрак" владао је у Србији када су у њој били на власти неки од чланова Савеза за Србију и избегао да одговори на питање водитељке зашто СПС није изашао из те Владе у којој су некада били чланови тог савеза.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари