Милошевић на Жабљаку писао устав, Ђукановић спалио доказе о својим незаконитим радњама

УНИШТЕНИ ДОКАЗИ АНБ О ПРАЋЕЊИМА И ПРИСЛУШКИВАЊИМА БЕЗ ОДЛУКЕ СУДА

* Службеник АНБ Љубиша Асановић суспендован јер је без овлашћења старешина ушао у просторије у које је био приведен Бранислав Брано Мићуновић, који је годинама означаван као шеф црногорског подземља

_____________________________________________________

       БИВША црногорска власт након пораза на прошлогодишњим августовским парламентарним изборима спалила је документа с најповерљивим информацијама, пише подгорички дневник "Вијести".

       Постоје докази да су службеници Агенције за националну безбједност (АНБ) уништавали материјал те тајне службе, саопштено је листу из безбедносних кругова. И указано да су поверљива документа АНБ-а спаљивана на Жабљаку, а реч је о мерама надзора без одлуке суда.

       Саговорник листа тврди да је реч о документима с најповерљивијим информацијама које нису пролазила званичне токове.

       "Реч је о мерама надзора без одлуке суда... Највећи део материјала је уништен", истакао је извор подгоричког дневника.

       Извор тврди и да, наводно, постоје докази да су службеници Агенције такве податке уништавали на Жабљаку, непосредно после парламентарних избора 30. августа прошле године.

       Лист данас пише и да је службеник АНБ-а Љубиша Асановић суспендован јер је без овлашћења старешина ушао у просторије у које је био приведен Бранислав Брано Мићуновић, који је годинама означаван као шеф црногорског подземља.

       Вршилац дужности директора АНБ-а Дејан Вукшић од именовања на ту функцију сменио је више начелника сектора у тој агенцији - Луку Булатовића, Данила Грозданића, Мирка Миловића, Милоша Вујисића, Снежану Зарубицу, Сандру Самарџић, Дејана Томовића, Бојана Вукчевића и Илију Живановића.

       "У наредном периоду очекује се да ће бити смењени и остали начелници", рекао је је извор "Вијести".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари