Галијашевић: Зар вајном титоисти Хелезу не смета „Муслиманско братство" које се шепури по Сарајеву?

ИЗМИШЉОТИНА ЈЕ ХЕЛЕЗОВА ТВРДЊА О ПОСТОЈАЊУ У РС ТАЈНОГ ВОЈНОГ КАМПА СА РУСКИМ ИНСТРУКТОРИМА“

Џевад Галијашевић

* „Време је да у Сарајеву коначно престану правити проблеме својим комшијама и Американцима подметати Србе и Републику Српску као извор лажне руске претње“

* Стални извори терористичке претње која се преко Сарајева шири целом Европом су хиљаде заосталих муџахедина, стотину вехабијских насеља, десетине паралелних џемата и кампови за обуку муџахедина и терориста који нису угашени, те радикалне, ратнохушкачке поруке хоџа из Козарца и Али-пашине џамије, вехабијско деловање унутар зидова џамије "Краљ Фахд" у Сарајеву

* Гурање Еуфора да театрално премешта војне снаге код Хрвата у Орашје и код Срба у Бијељину има исти циљ - сакрити муслиманске проблеме, дубоку поделу око борбе за власт и међусобну мржњу која је видљива упркос истим циљевима и СДА и СДП, упркос истим методама и упркос истом антидржавном менталитету

_________________________________________________________

         ИЗЈАВЕ министра одбране у Савету министара Зукана Хелеза о постојању тајног војног кампа у Републици Српској који је угашен и руским инструкторима - не само да су гомила измишљотина и лажи већ откривају сву беду позиције у коју су бошњачке, квазиполитичке елите довеле БиХ, сматра експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

         Оценио је да се Хелез понаша као портпарол АИД-а и врло присутних параобавештајних структура у Сарајеву које му шаљу неке важне тајне информације, те да не зна шта је посао једног министра одбране.

         „Вријеме је да у Сарајеву коначно престану правити проблеме својим комшијама и Американцима подметати Србе и Републику Српску као извор лажне руске пријетње. У реалном животу, таква пропаганда не рјешава ниједан проблем - а проблеми међу Бошњацима су велики и нерјешиви док се два иста менталитета боре за исту власт", изјавио је Галијашевић Срни.

         Према његовим речима, нове коалиције „тројке" или „шесторке" не знају функционисати у стабилним условима, па производе кризу коју упорно пребацују у Републику Српску.

         „У Сарајеву тајно прате, уходе и снимају западне дипломате попут мађарског шефа дипломатије Петера Сијарта, снимају и надзиру све политичке представнике Срба и Хрвата док, истовремено, не могу спровести ниједне изборе, а муслиманско-хрватску федерацију су претворили у случај попут Мостара", истакао је Галијашевић.

         Он је указао да су службе, које наводно обавештавају Хелеза, мирно посматрале одлазак више од 500 џихадиста у Сирију, да сакривају званичне податке уручене амбасадору БиХ у Москви о готово 200 радикалних исламиста који на украјинској страни, у рововима са својом нацистичком браћом, ратују против Русије.

         Према његовим речима, стотину вехабијских насеља, десетине паралелних џемата и кампови за обуку муџахедина и терориста који нису угашени, те радикалне, ратнохушкачке поруке хоџа из Козарца и Али-пашине џамије, вехабијско деловање унутар зидова џамије "Краљ Фахд" у Сарајеву, хиљаде заосталих муџахедина - стални су извори терористичке претње која се преко Сарајева шири целом Европом.

         „Гурање Еуфора да театрално премјешта војне снаге код Хрвата у Орашје и код Срба у Бијељину има исти циљ - сакрити муслиманске проблеме, дубоку подјелу око борбе за власт и међусобну мржњу која је видљива упркос истим циљевима и СДА и СДП, упркос истим методама и упркос истом антидржавном менталитету", нагласио је Галијашевић.

         Он је упитао: зар Хелезу, као вајном титоисти и социјалдемократи, не сметају припадници „Муслиманског братства" који се шепуре по Сарајеву и који су формирали СДА уз помоћ свог подмлатка „Млади муслимани" и Алије Изетбеговића?

         „Сакрити своју бруку, своје проблеме и кризе и подметнути их комшијама, а онда галамити о границама државе и суверенитету је јадно, недолично и уперено против БиХ и против мира", оценио је Галијашевић.

         Хелез је јуче, коментаришући изјаву председника Републике Српске Милорада Додика о напуштању заједничких институција и могућностима отцепљења Српске, изјавио да је „мирни разлаз – рат“.

         Он је навео и да је са командантом ЕУФОР-а договорио да се снаге ЕУФОР-а преместе, односно релоцирају у касарне у Орашју и Бијељини.

         http://89.111.245.19/novosti/1096865/laz-i-propaganda-heleza-nemaju-veze-sa-ulogom-ministra-odbrane.htm


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари