Галијашевић: Унутрашњи политички односи у БиХ као куга се шире Балканом – одмах сменити Осмицу

СЛУЧАЈ ВУЧИЋЕВОГ СИНА ПЛОД ЈЕ ДУБОКО АНТИСРПСКОГ РАСПОЛОЖЕЊА У СДА

Осман Мехмедагић - Осмица

* Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: ради се о наставку "цртања мете" на леђима Србије, председника Александра Вучића и чланова његове породице, које је почело јула 2015. године на комеморацији у Поточарима код Сребренице, када је као тадашњи српски премијер брутално нападнут

_____________________________________________________________

       ОБЈАВЉИВАЊЕМ података о посјети Данила Вучића Републици Српској начињен је читав низ кривичних дела и нема дилеме да су они процурили из Обавештајно-безбедносне агенције, због чега је крајње време да директор Осман Мехмедагић Осмица буде смењен, сматра стручњак за безбедност и тероризам Џевад Галијашевић.

       - Овдје је ријеч о одавању службене тајне, о разним злоупотребама служби, угрожавању безбједности штићене личности. Да не говорим да је ово рушење уставног поретка БиХ, нарушавање међунационалних односа, стабилности у земљи - рекао је Галијашевић.

       Нагласио да је ово и наставак "цртања мете" на леђима Србије, председника Александра Вучића и чланова његове породице, које је почело јула 2015. године на комеморацији у Поточарима код Сребренице, када је као тадашњи српски премијер брутално нападнут.

       Он сматра да нема дилему да су подаци о посети Данила Вучића процурили из агенције ОБА коју води човек којег сумњиче да је фалсификовао три факултетске дипломе и близак лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу.

Џевад Галијашевић

       - Ријеч је о Осману Мехмедагићу Осмици и крајње је вријеме, да он буде смијењен - рекао је Галијашевић за Вечерње новости.

       Указао је да је објављивање података о посети Вучићевог сина дио дубоко антисрпског расположења које влада у СДА.

       - Они губе власт и зато покушавају да радикализују ситуацију у земљи, да тресу цијелу БиХ. Унутрашњи политички односи у БиХ као куга се шире Балканом и изазивају нестабилност и постају пријетња и политичарима у сусједним државама и њиховим породицама - рекао је Галијашевић.

       Портал „Istraga.ba“ објавио је допис Амбасаде Србије у Сарајеву, у којем се органима у БиХ најављује долазак Данила Вучића, и то са детаљним подацима о лицима која га обезбеђују, бројевима њихових пасоша, регистарским ознакама аутомобила, трасом кретања.

       Председник Србије Александар Вучић рекао је да је за њега невероватан непрофесионализам служби БиХ то што су се у медијима појавили поверљиви подаци у вези са посетом и обезбеђењем његовог сина Данила Вучића Републици Српској, односно БиХ, те истакао да се такве ствари не раде.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари