Галијашевић: Тривић и Додик су различити калибри - Додик је државник!

ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ ЧИНИЛЕ СВЕ ДА ИЗБОРИ У БиХ БУДУ НАЈМАЊЕ ДЕМОКРАТСКИ ДО САДА

* Упитан у емисији ТВ Вести може ли Јелена Тривић да угрози Додика који важи за фаворита, Џевад ГАЛИЈАШВИЋ рекао: „Кључно је питање да ли идеја НАТО, санкција Русији и признања Косова може да угрози Додика и његову политику? Тривић је представник те западне идеје и западне политике. Видјели смо много докумената који показују њену везаност за одређене службе и да има њихову подршку

* Мирко Шаровић је – нагласио је Галијашевић - мушка Јелена Тривић, неко ко треба да спроведе западну агенду и представник странке која је уцјењена са Запада. Питање избора Шаровића и Тривићке, са једне, и Додика и Цвијановић са друге стране - то је питање опстанка РС и њеног статуса - да ли ће она бити само празна флоскула

* Запад се сударио са озбиљном државотворном националном идејом актуелне власти у Републици Српској... РС ће показати да ли има снагу да се одупре удруженој западној олигархији која је кренула против ње

______________________________________________________

       ЕКСПЕРТ за безбедност Џевад Галијашевић рекао је за ТВ Вести да су општи избори у БиХ  најмање демократски избори јер су дириговани споља од стране западних земаља које то раде преко своје дипломатије, медија, високих и специјалних представника.

       „Они дрско наступају и заступају своје идеје, чак и у дану изборне тишине, указао је Галијашевић и наставио:

       На овим изборима се бира између само двије опције јер ће се на њима западни облик друштвености сударити са озбиљном државотворном националном идејом актуелне власти у Републици Српској.

       Ако погледате проблеме са којима се суочава Србија, видећете на коју линију фронта је изашла Република Српска.

       Прво, то је неутралност. Само захваљујући политици Републике Српске, Босна није ушла у НАТО.

       Друго, то је да БиХ не призна Косово, такође само захваљујући носиоцима функција из РС.

       Треће је да се не уводе санкције Русији и да се води политика да се самостално бирају пријатељи и партнери.

       Запад жели да кроз ове изборе прекине ту политику самосталности.

       Запад је успио да моблише одређене политичке снаге у РС за спровођење своје политике уласка у НАТО, санкција Русији и признања Косова.

       Предизборна атмосфера је показала да доминира струја која је државотворна и која заступа РС засновану на Дејтонском споразуму.

       Сатлер и Шмит су јуче изјавили да се ствари морају мијењати - да се морају „одблокирати“. Али, заправо, они нису мислили на то што у Федерацији нису спроведени ни резултати прошлих избора, него говоре о блокади приступања НАТО-у, санкција Русији и признања Косова.

       * Може ли Јелена Тривић да угрози Додика који важи за фаворита?

       Кључно је питање да ли идеја НАТО, санкција Русији и признања Косова може да угрози Додика и његову политику. Тривић је представник те западне идеје и западне политике.

       Видјели смо много докумената који показују њену везаност за одређене службе и да има њихову подршку. Али, она и Додик су људи различитог калибра. Он је државник!

       Република Српска никад није имала особу која може равноправно сјести и разговарати са највећим државницима свијета - Путином, Си Ђинпингом или Ердоганом. Или, да може успоставити пријатељске и дубоке партнерске односе са земљама у региону – Хрватском и Словенијом, са Виктором Орбаном и Мађарском.

       Запад жели да «упуца» БиХ и да тиме лакше крене према Србији.

       Србија би била у позицији да важан дио Срба одлази и постаје дио НАТО пакта, признаје Косово и заводи санкције Русији. Србија би остала без аргумената. Морала би сама да тражи начин да очува српско национално јединство.

       Запад се хомогенизовао кроз пандемију и Украјину, али још није рјешио питање меког трбуха - а то је Република Српска. Она је најмекши трбух НАТО-а у Европи. Запад сад жели да то питање рјеши, а Јелена Тривић је барјак тога!

       * Може ли Шаровић да победи Жељку Цвијановић?

       - Она је примјер жене-државника и борца. Она је под санкцијама Велике Британије због свог односа према уставним питањима и положају Републике Српске.

       Мирко Шаровић је мушка Јелена Тривић, неко ко треба да спроведе западну агенду и представник странке која је уцјењена са Запада. Питање избора Шаровића и Тривићке, са једне, и Додика и Цвијановић са друге стране - то је питање опстанка РС и њеног статуса - да ли ће она бити само празна флоскула.

       На овим изборима, РС ће показати да ли има снагу да се одупре удруженој западној олигархији која је кренула против ње.

       Прије годину дана је Изборна комисија БиХ прекомпонована. Из ње су избачени људи из Републике Српске и Хрватског народног сабора. Да не кажем да су избачени су Додикови и Човићеви људи.

       Онда су, даље, избачене стотине и стотине посматрача, одузета им је акредитација и забрањено да учествују у изборима. Посматрачи немају другу улогу осим да посматрају. Спрјечити њих хиљаду да буде присутно, то говори о намјери Запада да ове изборе спроведе у моделу америчких избора Бајдена и Трампа.

       Модел је да се у предизборној кампањи користе сва средства, да се припреми изборни процес, институције које спроводе изборе, да се медијски сатанизују одређени људи и да се маргинализују, а да се, ако буде било потребе, резултати избора фалсификују!

       Избори зато јесу јако важни - овдје постоји држава и то је један избор, а на другој страни је опција потпуне хегемоније запада.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари