Галијашевић: Пријатељске земље у београдској „Казабланци“ прате деловање непријатеља Србије

„КО ХУШКА БОШЊАКЕ, ЦРНОГОРЦЕ И АЛБАНЦЕ ПРОТИВ СРБА? ЗАПАД КОМЕ ТРЕБА СЛАБА СРБИЈА!“

Кадар из филма "Казабланка",

са Хемфријем Богартом

* У Србији делују разне државе и њихове обавештајно-безбедносне структуре које је  третирају као непријатеља коме треба смањити маневарски простор и ограничити га - политички и на сваки други начин. Као непријатеља кога треба свести на Београдски пашалук, као што је Србија била у Османском царству и онемогућити српски утицај на Балкану

* Али, постоје и државе које помажу Србији у очувању територијалног интегритета, које јој пружају разне врсте политичких услуга у међународним структурама - у СБ УН и многим мултилатералним организацијама које су веома битне за Србију. Те државе, а пре свега ту мислим на Русију, Кину, па чак и Иран и Емирате, помажу Србији у борби на међународном плану. Русија је међу њима најдиректнији помагач

* Свака земља мора да разуме које државе у својој обавештајној стратегији представљају пријатељске структуре, а које су непријатељске и то треба да тако да се каже јавности!     

* Непријатељ је Запад који своје циљеве из деведесетих остварује преко агената од утицаја, преко НВО, финансијском корупцијом, односно подмићивањем непријатеља Србије и истовремено директном конфронтацијом појединих држава у региону и њених националних заједница са Србијом

__________________________________________________________

       РУСКИ портал 36on.ru замолио је експерта за безбедност Џевада Галијашевића да прокоментарише изјаву Александра Вучића да  је Београд нова Казабланка.

                „Наступ председника Србије у вези са деловањем обавештајних структура на територији Србије и његово указивање на `нову Казабланку`, нови центар и стециште обавештајних делатности је прилично неодређена информација, а државни званичници морају бити много одређенији при давању таквих информација.

       У Србији делују државе и њихове обавештајно-безбедносне структуре које је  третирају као непријатеља коме треба смањити маневарски простор и ограничити га - политички и на сваки други начин. Као непријатеља кога треба свести на Београдски пашалук, као што је Србија била у Османском царству и онемогућити српски утицај на Балкану.

       Те непријатељске структуре долазе искључиво са Запада, па када се говори о деловању обавештајних структура, мора се рећи да се непријатељске стратегије према Србији нису мењале од деведесетих.

       Запад је учинио све да спречи Србију да одбрани јединство, суверенитет и интегритет Југославије, угрозили је СРЈ, па раздвојио Црну Гору од Србије, да би на крају бомбардовао Србију и угрозио јој интегритет на Косову.

       То деловање обавештајно-безбедносних структура прати политичке циљеве које је Запад себи поставио, а они подразумевају да је Косово држава одвојена од Србије и по сваку цену желе да реализују тај задатак.

       Са друге стране, постоје државе које помажу Србији у очувању територијалног интегритета, које Србији пружају разне врсте политичких услуга у међународним структурама - у УБ, СБ УН и многим другим мултилатералним организацијама које су веома битне за Србију. Те државе, а пре свега ту мислим на Русију, Кину, па чак и Иран и Емирате, помажу Србији у борби на међународном плану.

       Русија је међу њима најдиректнији помагач! Она Србији помаже и у сфери одбране, што нико осим пријатељске земље не би урадио.

       Мислим на разна оклопно-механизована средства, противоклопна средства и системе, тенкове, оклопне транспортере, разна ПВО оружја и оруђа.

       Русија је помагала Србији поклонима, донацијама, а делимично и по привилегованим ценама. Начин на који је помагала да одбрани свој суверенитет, целовитост и слободу - то Русију јасно позиционира као пријатељску земљу.

       Присуство било којих пријатељских земаља у царству шпијунских активности, у Казабланци новог доба – Београду - увек треба истаћи као покушај пријатељских земаља да прате деловање непријатеља Србије.

       А непријатељ је Запад, који своје циљеве из деведесетих остварује преко агената од утицаја, преко НВО, финансијском корупцијом, односно подмићивањем непријатеља Србије и истовремено директном конфронтацијом појединих држава у региону и њених националних заједница са Србијом.

       Ко хушка Бошњаке, Црногорце и Албанце против Срба? Управо Запад, водећи политику слабе Србије.

Казабланка данас

       Немојте заборавити да је Запад реформисао овабештајне структуре у Србији, да је то урадио у време Зорана Ђинђића и да је укидање службе Државне безбедности било антидржавни акт који је спровела петооктобарска влада Србије.

       Укинута ДБ је значила распуштање многих квалитетних кадрова и њихово удаљавање из службе, али је у оперативном, тактичком и техничком смислу значило и одвајање новоформиране БИА од МУП-а.

       БИА је престала да буде структура у оквиру МУП и никада није имала полицијске овласти које је имала ДБ, нити је имала овласти за спровођење истражних радњи, које је имала служба ДБ.

       Слабљење безбедносног сектора Србије, урађено за време Ђинђића, коштало самог Ђинђића, који је убијен само шест месеци пошто је донео одлуку о формирању БИА.

       Обавештајне структуре Србије су и даље под приличним утицајем Запада јер је Србија премрежена западним структурама унутар властите националне структуре.

Џевад Галијашевић

       Западни агенти утицаја машу западним заставама отворено. Наступају на националним фреквенцама и заступају антисрпске идеје одвлачећи пажњу јавности од резултата те активности. Они све време говоре о неважним темама, да не би говорили о правим - рецимо како су Срби у три различите државе били бомбардовани - Крајина, Српска и Србија, па чак и Црна Гора.

       У том смислу, изјаве о деловању обавештајних структура морају да буду одређене, једна држава мора да разуме које државе у својој обавештајној стратегији представљају пријатељске структуре, а које су непријатељске и то треба да тако да се каже јавности!

       Јер, таква информација може много да користи јавности у одређењу према политичким акцијама које спроводи непријатељ. А западне службе су непријатељ и суверенитета и интегритета саме Србије. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари