Галијашевић: Мета харанге су Додик и Русија, а ја сам колатерална штета

МЕНИ НЕКИ У СРБИЈИ ВИШЕ ЗАМЈЕРАЈУ РИЈЕЧ НЕГО ИЗЕТБЕГОВИЋУ ПОКУШАЈ УБИСТВА ВУЧИЋА У СРЕБРЕНИЦИ (1 део)

"Престао сам да подржавам Отворени Балкан откад је постао

англосаксонски пројекат иза којег је Сорошев син"

* Оптужбе да је Додик преко мене најавио свеопшти напад на Вучића и да изазивам сукобе између Србије  и Српске изнијели су  људи из британске политичке фракције: из ПДП. А зашто је мета Додик? Зато што је срушио балкански зид санкција, усудио се да оде на Међународни економски форум у Санкт Петрбург, да разговара са најважнијим руским функционерима: Путином, Лавровим, Милером и усудио се да обезбједи најјефтинији гас на Балкану – јефтинији од цијене коју је Србија добила

* Какве везе ја могу имати са институционалном политиком? Ја сам Бошњак, муслиман, живим у најрадикалнијем , најпримитивнијем кантону који је примјер злочина насилне исламизације. Поштовао сам снажну улогу Републике Српске коју води Милорад Додик, у смислу да је показао снагу Републике Српске да спречи БиХ да закорачи у прављење исламске државе којој би кровна структура у изградњи била Исламска браћа, а кровни программ - Исламска декларација Изетбеговића

* Имамо право да говорим о Косову. Био сам на Косову са 19 година командант омладинске бригаде Ђуро Пуцар Стари“. Тамо је 1981-ве мјесец дана прије тога уведено ванредно стање, 50 000 људи на улицама Приштине. У Ајвалији смо били смјештени, требало је да градимо хидросистем за Приштину, али смо били нападани од дивљих Шиптара, наше зграде су нападане каменицама. У то вријеме је заставник у пензији ЈНА, Ђорђе Мартиновић, силован разбијеном флашом! У то вријеме су три часне сестре силоване. У то вријеме је 7 000 српских гробова било уништено. Разбијани манастири и цркве. Ја сам тада изабрао страну!   

* Иза свега је и Партија демократског прогреса коју је основао Младен Иванић,човјек који се школовао у Глазгову, центру обавјештајних служби, МИ6. Иванић је постао почасни предсједник, а странку води Бореновић, који води и Станивуковића и друге на семинаре у Британију, Малту итд гдје имају и некретнине. Кад је Британија довела САС-овце и угрозила живот Додика, тог момента су кренули у кампању

_______________________________________________________        

       ЕКСПЕРТ за тероризам и безбедност Џева Галијашевић дао је нови интерју Српском Радио Чикагу.

       Факти објављују први део тог разговора, а објавиће, наравно, и други:

       РЧ: Како сте после харанге која траје откако сте дали интервју за Радио Чикаго?

       - Нисам угрожен политички, јер нисам у политици. Ово угрожава моју безбједност.

       РЧ: БН телевизија је објавила мали део интервјуа и то под насловом: Додик преко Галијашевића најавио свеопшти напад на Вучића. Иако се Додик у том нашем интервјуу уопште не помиње! Зашто сте у појединим медијима проглашени за непријатеља Вучића и да изазивате сукобе РС и Српске?

       - Те оптужбе су изнијели људи из британске политичке фракције: из ПДП странке, јер је Британцима и Американцима мета Додик. Зашто? Зато што је срушио балкански зид санкција, усудио се да оде на Међународни економски форум у Санкт Петрбург, да разговара са најважнијим руским функционерима: Путином, Лавровим, Милером и усудио се да  обезбједи најјефтинији гас на Балкану – јефтинији од цијене коју је Србија добила, с обзиром да је она добила две трећине по нафтној формули, а остатак по берзанским цијенама што је пуно више него што је Додик обезбједнио. Дакле, мета су Додик и Русија, а ја сам колатерална штета.

Бранислав Бореновић и Младен Иванић

       Ми се у емисији нисмо бавили личношћу него процесима, па и онима у вези са такозваним Отвореним Балканом  јер то није отворени Балкан него англосаксонски модел отвореног друштва, коме је покровитељ Александер Сорош, замјеник Џорџа Сороша и његов син. На сједници лидера на Балкану је учествовао и амерички амбасадор Кристофер Хил. Медији су сакрили те чињенице.

       Питали сте ме да коментаришем састанак лидера, па сам рекао да Србија није ништа закључила из 1918. када је са таквим недовршеним политичким идентитетима који су се понашали као њени непријатељи градила заједничку државу. Видите како је прошла!

       Одбацила је себе и свој народ градећи из етничког српског народа нове нације по Македонији, Црној Гори и БиХ. Говорио сам о томе и нисам имао лоше намјере.

       А они хоће да престанем да говорим, тако што ће ме уцијенити тиме да «наносим штету Српској и Србији, па ће се Додик и Вучић посвађати због мојих речи».

       Питам вас какве везе ја могу имати са институционалном политиком?

       РЧ: Апсолутно никакве...

       - Ја сам Бошњак, муслиман, живим у најрадикалнијем , најпримитивнијем кантону који је примјер злочина насилне исламизације. Поштовао сам снажну улогу Републике Српске коју води Милорад Додик, у смислу да је показао снагу Републике Српске да спријечи БиХ да закорачи у политику исламизације – прављења исламске државе којој би кровна структура у изградњи била Исламска браћа, а кровни програм Исламска декларација Изетбеговића.

       То не значи да смо Додик и ја блиски, или имамо политичке или економске односе. ТВ БН је то измислила, да би ме угрозили, пошто живим у Маглају ,као и увек.

       Из Београда и Бањалуке су стигле поруке - нико нас неће посвађати. Али, то приписати мени је сатанизација Додика у политичкој равни, конфронтирање Додика ширим српским интересима и самој Србији и рушење Додика у изборно вријеме за рачун Британије. То предводе БН и ПДП.

       РЧ: Извините, шта је ПДП?

       То је Партија демократског прогреса коју је основао Младен Иванић,човјек који се школовао у Глазгову, центру обавјештајних служби, МИ6. Иванић је постао почасни предсједник, а странку води Бореновић, који води и Станивуковића и друге на семинаре у Британију, Малту итд гдје имају и некретнине. Кад је Британија довела САС-овце и угрозила живот Додика, тог момента су кренули у кампању. Али, кап им је прелила чашу кад је Додик показао да је немогуће спречити комуникацију Срба и Руса и уводити санкције.

       Ја сам замјерио властима Србије зашто нису протестовали кад су Шиптар Абазовић и други спријечили Србију и њен интерес да Лавров дође и да води самосталну неутралну дипломатију у властитом интересу .

       Уставри, ја не знам сада шта је интерес Србије, ако се она бави изјавама неког ко има исти поглед 40 година, а сада сам одговарао на ваше питање.

       Надам се да се у Србији види да је Отворени Балкан нож у леђа Берлинском процесу. Вучићу је Меркел у Београду рекла да она подржава Берлинкси процес. А ово - да упутите Србију на Албанију, као 1915-те, да Србија у Европу иде преко Македоније, Црне Горе и Албаније, да гради те неизграђене идентитете, да гради њихову економију, гради државне институције и да заборави себе – у име ког интереса је то?

       Ја сам се усудио рећи свој став, став једног од ријетких Бошњака који цијени код Срба борбеност и улогу у историји, ратове које су водили да се ослободе тираније великих сила и немјерљиви допринос релативно малог народа који доноси слободу сусједима, па га они зато мрзе.

       Нисам желио да будем дио хорске мржње из Сарајева, него глас разума. А то ме је разочарало: харангу водити против мене, који сам цио живот на овом политичком курсу, а не поменути Изетбеговића и терористе. Сада видим да у Србији мени више замјере изговорену ријеч него што Изетбеговићу замјере покушај убиства Вучића у Сребреници. А ја сам се увијек трудио да говорим позитивно.

       РЧ: Тако је…

       Подржавао сам и Отворени Балкан као методолошки постулат нове комуникације међу лидерима на Балкану, али сам видио да је то постао англосаксонски пројект «отвореног друштва» коме је покровитељ Сорош. Његови медији свакодневно објављују на десетине антисрпских текстова и програма. Говори ли неко у Србији о томе? У нападу који долази из британских извора – који нападају Додика због односа Републике Српске према Русији, ја им требам као мост за тај напад. То је срамно и не приличи српском народу. Ја сам Бошњак али знам како се осјећају и говоре Срби. Ово нису никакви Срби - Бореновићи, Мектићи, Пејановић, Татјана Мијатовић и зар је могуће да је српски народ изгубио осјећај да препозна тај шљам и да га одбаци.

       Британци су покушави да кроз Нову хрватску иницијативу и цјепање ХДЗ 1990 остваре утицај, али су највише утицаја остварили код Срба - ПДП - и муслимана, преко СДА која је продужена рука Муслиманског братства.

       РЧ: Разумем вашу фрустрацију, али ради се о појединцима одродима који раде против српског народа и Србије. Оптужени сте да вас плаћају председница Цвијановић и Милорад Додик. Шта кажете на то?

       - То су оптужбе против предсједнице Цвијановић и предсједнике Додика - да плаћају некога ко хоће да посвађа Републику Српску и Србију. Ја никада нисам био ни упосленик ни члан њихове странке, нити сам имао било какве, па чак ни приватне односе са њима, а не памтим када сам их последњи пут видио из даљине. Немамо контакт. Ја позивам те – а рачунам да је Србија озбиљна држава која има безбједносне агенције – да ураде свој посао и обавијестите предсједника Вучића какве Додик и Жељка имају везе са мном. То су измишљотине којима мени угрожавају живот, а праве политичке проблеме Жељки Цијановић.

Шиптари не поштују ни српска гробља

       Због политичких ставова сам више пута нападан, и оружано, и дјецу сам морао склањати. Породицу и себе увијек сам одбранио сам. Ни једном државном систему не дугујем своју слободу. Штитио сам право да изнесем свој став. Знају они шта раде приступом «Џевад напада Вучића, али за Додика».

       Република Српска сигурно нема интерес да се свађа са Србијом, ја те односе не могу покварити, посебно што ја то ни не желим – али то не значи да треба отћутати на увреде, харанге и не рећи свој став и не зауставити процес у томе гдје је кренуо!

       Они су љути јер сам говорио и о Косову. Ја знам и видим. Ја сам изразио жаљење. На крају, имам и право да говорим о Косову. Одакле ми то право? Рекао сам да је Косово сваки дан ближе државности , сваки дан им је наоружанија војска и полиција, сваки дан Шиптари освајају не само општине него мјесне заједнице - институције државе, сваки дан шаљу Србима специјалце са дугим цијевима и притискају их, овладали су границом, енергетиком. И данас је, док ми разговарамо, потписан споразум о енергетици између Србије и Косова, под форматом Бриселског споразума од кога ништа за Србе није реализовано. Говорио сам да није у реду да гледамо да се Косово одрођава! Није само да се политички одваја, него се мијењају топоними, одузима имовина СПЦ и Србији као држави. Сваки дан, сат и минут који прође, тамо је Србије све мање.

       Ја сам изразио жаљење! Био сам на Косову са 19 година командант омладинске бригаде „Ђуро Пуцар Стари“. Тамо је 1981-ве мјесец дана прије тога уведено ванредно стање, 50 000 људи на улицама Приштине.

       У Ајвалији смо били смјештени, требало је да градимо хидросистем за Приштину, али смо били нападани од дивљих Шиптара, наше зграде су нападане каменицама. У то вријеме је заставник у пензији ЈНА, Ђорђе Мартиновић, силован разбијеном флашом! У то вријеме су три часне сестре силоване. У то вријеме је 7 000 српских гробова било уништено. Разбијани манастири и цркве. Ја сам тада изабрао страну!    Ја сам тада видио шта су и на којој су страни Срби, а на којој су Албанци – ту дивљу хорду и племенску свијест која све сматра непријатељима. Наравно да не припадам томе, да то не могу подржати. Наравно да ми је жао кад видим да Косово иде путем који га све више одваја од Србије.

       Ја сам једини човјек у БиХ који је 1988. организовао митинг подршке угроженим Србима и Црногорцима на Косову, иако је Централни комитет савеза комуниста БиХ забранио тај скуп. Питајте Мирослава Шолевића, који је водио велики покрет подршке у цијелој Југославији. Било је срамота да не покренемо и у БиХ да покажемо да и муслимани разумију братство са Србима и патњу кроз коју пролазе на Косову. И, то је урађено! Зашто ја онда не бих имао право и став - посебно када сам питан?!

       РЧ: Апсолутно имате право.

       Зато сам и рекао. Али, видим да су се љутили. А знате, говорили су и да сам Милошевићев, Мићуновићев, Ћосићев, а  прије десетак година су почели говорити да сам Додиков човјек.

       Подржавам снажну политичку акцију која спрјечава БиХ на путу њене радикалне исламизације. Не желим да живим у таквој држави и видим да је једина реална снага била РСепублика Српскапредвођена Милорадом Додиком. Нека ми се опрости што сам понеки пут то похвалио и нека ми се опрости што сматрам да је одлазак Додика у Петербург и комуникација коју има са Русијом позитиван чин у интересу свих нас који живимо на Балкану окупирани квазикултуром и квазиполитиком. 

Заставник ЈНА Ђорђе Мартиновић - набијен

на разбијену флашу као на колац

       Трпимо страшне притиске англосаксонске концепције уређења државе као неког отвореног либералног друштва гдје је од владе, државе и институција важнија једна НВО.

       Оптужбама да «иза стоји Додик» избјегавају дебату о проблемима и умјесто тога подмећу агресивну пропаганду. Ја знам ко стоји иза овога – групе повезане са свим рушитељима српског националног интереса. Истовремено је то окупљање људи повезаних са криминалом, дрогама итд. које доводе као угледне госте. ТВБН је пласирала наслов, а пренијели су га медији у Србији као аутентичан.

       И прије је један наслов пренесен од БН телевизије и циркулисао је у медијима у Србији – «Путин потврдио да је Босна увела санкције Русији». Додик је рекао да то неће дозволити док је жив, Калабухов је рекао да БиХ није увела санкције, али из неког разлога су медији у Србији упорно пуштали ту причу да је БиХ увела санкције. Наставили су и кад су из Русије добили поруку да санкције нису уведене. Чак је Србија са највишег политичког нивоа покушала да нас увјери да је БиХ увела санкције, а сада видимо да је од како је кренула специјална операција у Украјини доток гаса из Русије у БиХ за 55 одсто повећан, а цијена остала каква је увијек била. Зашто би то Русија радила једној непријатељској земљи која јој уводи санкције?. А наслов БН ТВ је био: «Путин потврдио – Босна увела санкције. Додик лаже»!

       Кад погедате континуитет у раду БН ТВ,  видјећете да сам жртва политике која има своје токове утврђене у амбасадама Америке и Британије, а која хоће да државотворни потенцијал српског народа у БиХ, Црној Гори и на Косову поништи онако као у Хрватској.

       Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари