Галијашевић: Британци ударају на Додика и Цвијановић, а Дејтон подрива - Изетбеговић

ЛОНДОН ПРЕКО ОБА УНОСИ НЕСТАБИЛНОСТ - У БиХ ЖЕЛИ РАТ КОЈИ БИ ДЕСТАБИЛИЗОВАО ЕВРОПУ

* „Санкције које им је увео Лондона су злонамјерне и немају везе са чињеницама... Велика Британија ово не ради Додику и Цвијановићевој, она то Србима ради већ двије стотине година. Од првих елемената српске самосталности Британија то ради - гања некакве руске авети на Балкану

_______________________________________________________

       ЕКСПЕРТ за безбедност Џевад Галијашевић изјавио је Срни да увођење санкција Велике Британије председнику Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Председништва БиХ Милораду Додику показује да се Британија понаша злонамерно, јер тиме гради јавно уверење да неко у Српској подрива политички систем и да очекује "нешто од хиљаду километара удаљене Москве".

       - Нити је било таквих изјава, нити постоје такве политике, нити Српска мијења свој однос према ЕУ нити мијења однос према Дејтонском споразуму којег јавно подрива лидер СДА Бакир Изетбеговић са њиховим "знањем" - навео је Галијашевић.

       Он је нагласио да управо Британци преко Обавештајно-безбедносне агенције /ОБА/ желе нестабилну ситуацију, злоупотребљавају домаће службе и институције и желе рат у БиХ као знак рата у Европи, то јест као појаву која би дестабилизовала Европу.

       - Зато и ово раде. Ниједна мјера, ниједна радња ниједан политички став нити понашање ни Додика ни Цвијановићеве не даје оправдање за овакве мјере - истакао је Галијашевић.

       Он је рекао да Велика Британија то не ради Додику и Цвијановићевој, већ да Британци то Србима раде већ задње две стотине година, од првих елемената српске самосталности Британија то ради, гања некакве руске авети на Балкану.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари