Галијашевић: Америка преко Курда и терора руши Ердогана да би Турску окренула против Путина

КУРДИСТАНСКУ РАДНИЧКУ ПАРТИЈУ И ФЕТУЛАХА ГУЛЕНА СПАЈАЈУ – АМЕРИЧКЕ СЛУЖБЕ

Место злочина у Цариграду

* Ако неко жели да повјерује да је нека жена кренула из Африна, натоварила себи на леђа 50 килограма експлозива и детонирала га у средишту Истанбула - ја ту не могу ништа. Ово није дјело неке тамо жене и неких Курда, Турска је тога свјеснa… Турска је одбила да прими америчко саучешће и тиме ставила до знања да зна ко то ради

* Ердоганова Турска прави Јужни ток као алтернативу Сјеверном току 1 и 2, не дозвољава изолацију (Русије)и омогућује јој потпуну доминацију у Црном мору. Американци је желе разбити да би на сљедећим изборима за двије године срушили Ердогана. Разбијање иде дестабилизацијом: безбједносном - преко америчког тероризма, шпекулативном - преко Гулена и крупног америчког капитала и медијском - преко Џорџа Сороша

* У Авганистану су Американци обучили војску од преко 300 000 војника, од чега је 100 000 употребљено у рату у Украјини

______________________________________________________

       ТЕРОРИСТИЧКИ акт у Турској је дио акција које Америка предузима са циљем дестабилизације Турске, рушења Ердогана, довођења нове власти и промјене турске политике према Русији – рекао је експерт за безбедност и тероризам Џевад Галијашевић за ТВ Вести.

       Поводом терористичког акта у центру Цариграда, додатно је указао и прецизирао:

       „Тероризам није оружје слабих. За њега не треба само фанатизам него и обученост, избор мете и тренутка и обезбеђивање експлозивних и других средстава. Ако неко жели да повјерује да је нека жена кренула из Африна, натоварила себи на леђа 50 килограма експлозива и детонирала га у средишту Истанбула - ја ту не могу ништа. Ово није дјело неке тамо жене и неких Курда, Турска је тога свјесна и сада очекујемо робусније дјеловање њихових обавјештајних служби.

Реџеп Тајип Ердоган

       Турска је одбила да прими америчко саучешће и тиме ставила до знања да зна ко то ради. Курди имају мотивацију - договор Шведске и Финске са Турском поводом терористичких организација.

       Ријеч је о Курдистанској радничкој партији и Фетулаху Гулену, којима је заједничка једна ствар: америчке службе!

       Иза Гуленовог покушаја пуча против Ердогана 2016 су стајале САД са својим специјалним службама.

       Пошто Турска неће да буде искориштена за кроћење руске моћи у Црном мору, сарађује са Русијом и Путином (чак су и сви мировни споразуми договорени у Истанбулу), Америка је приступила оваквим акцијама да би дестабилизовала Ердогана.

       Русија је преузимањем комплетног Керчког мореуза обезбједила потпуну контролу Азовског мора и може да читаву морнарицу пресели из Севастопоља у Азовско море и да тамо има залеђе и за одбрану Крима и цијелог Црног мора.

       С друге стране, Турска контролише улаз у Црно море, кроз Босфор и Дарданеле. Америци треба да таква Турска буде у сукобу са Русијом, а не да од ње купује оружје, авионе и да мировно посредује у рату у Уктајини.

       Американци раде на формирању курдске државе на територији Турске, Сирије и Ирака.

       Иза свих војних удара у Турској су стајали Американци и сви су им успјели осим онога против Ердогана 2016.

       Послије војних удара су на власт често долазили Ататуркови проамерички републиканци, па би и сада то могао бити начин да се промјени парадигма односа Турске и Русије.

       Ердоганова Турска прави Јужни ток као алтернативу Сјеверном току 1 и 2, не дозвољава изолацију и омогућује јој потпуну доминацију у Црном мору. Американци је желе разбити да би на сљедећим изборима за двије године срушили Ердогана.

       Разбијање, дакле, иде дестабилизацијом:  безбједносном - преко америчког тероризма, шпекулативном - преко Гулена и крупног америчког капитала и медијском - преко Џорџа Сороша.  

Џевад Галијашевић

       Америка је све своје терористичке потенцијале спремила за напад на Доњецк и Луганск, а тиме и на Крим. То је Русија спријечила тако што је реаговала на вријеме и покренула специјалну операцију.

       Руси су видели ту мобилизацију.

       Само из Авганистана је повучено преко 100 000 војника под контролом Американаца.

       У Авганистану су Американци обучили војску од преко 300 000 војника, од чега је 100 000 употребљено у рату у Украјини“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари