Додик: Шта год говорили са стране - за Српску нису малигни ни руски утицај ни војна неутралност

ИЗЈАВА ПОРТАЛУ СоС СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ УОЧИ ПОСЈЕТЕ ШЕФА РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ

* „Ми у Српској – наглашава Милорад ДОДИК – не обраћамо пажњу на то што би наша добра билатерална сарадња могла да буде тенденциозно протумачена као малигни утицај Русије. Историјска искуства српског народа казују да је тај утицај увијек био бениган, односно доброћудан. Али, Српска – баш као и Србија  - води политику војне неутралности, а водиће је и даље без обзира на притиске са разних страна. Ја сам се својевремено залагао за демилитаризацију БиХ

______________________________________________________________________________

       ПОСЈЕТА министра спољних послова Руске Федерације, Сергеја Лаврова, има за нас изузетан значај поред осталог и зато што представља израз подршке дејтонској позицији Републике Српске од стране Русије – рекао је информативно-политичком порталу Све о Српској Милорад Додик.

       Српски члан Предсједништва БиХ додатно је нагласио: „Чињеница да ће господин Лавров доћи у Источно Сарајево, а не само у Сарајево - најбоље свједочи о томе.

       - Посебно цијенимо принципијелан спољнополитички став Русије у међународним организацијама у којима Република Српска често наилази на негативно пристрасан однос неких других утицајних држава. Очекујемо подршку Русије и на економском плану. Конкретно, нове руске инвестиције у свим областима, а посебно у енергетском сектору, гдје већ постоји континуитет сарадње и започети су нови пројекти.

       - Ми у Српској – нагласио је Додик -не обраћамо пажњу на то што би наша добра билатерална сарадња могла да буде тенденциозно протумачена као малигни утицај Русије. Историјска искуства српског народа казују да је тај утицај бениган, односно - доброћудан. Али, Српска – баш као и Србија  - води политику војне неутралности, а водиће је и даље без обзира на притиске са разних страна. Ја сам се својевремено залагао за демилитаризацију БиХ.

       Српски члан Предсједништва БиХ изјаву СоС закључио је ријечима:

       „Најзад, и лично се радујем што ћу бити двоструки домаћин министру Лаврову. И у Српској и у Предсједништву БиХ. Имали смо више сусрета до сада и наши разговори су увијек били и корисни и срдачни“.    

       http://sveosrpskoj.com/federacija-bih/dodik-sve-govori-cinjenica-da-ce-l...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари