Додик: Мени је важније што ће Лавров доћи у Источно Сарајево него у Сарајево

„НАВИЈАМ ДА ПОБЕДИ ТРАМП, ЈА САМ ЧОВЕК СРПСКЕ И СРБИЈЕ И НИЧИЈИ ВИШЕ“

* „Мислим да (Бајдену) треба рећи да је последњих 20 година негативан према Србима. Нажалост, ако победи, мораћемо да истрпимо и Бајденов мандат. Истрпићемо и то, није крај света

* „Хоће ли се пољуљати односи Срба са Русијом након учесталих разговора на релацији Србија-САД?  Однос Срба, Србије и Републике Српске са Русијом остаје добар и коректан.  Русија је фактор који је за мир и стабилност у региону. Русија је за Дејтонски споразум. Приближавање Београда и Вашингтона и разговори су добри и то нема везе са НАТО-ом. Поготово нема везе са БиХ. НАТО није опција за Републику Српску и ту се прича завршава

* „Наравно, ако Вучић хоће, може сутра бити главни тренер Игокее. Али, под условом да ми обећа да ћемо направити тим који ће побеђивати и Звезду и Партизан у Београду. Иако волим Београд много, волим и да победим Звезду и Партизан у Београду

____________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да се веома радује доласку министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова у посету БиХ, те додао да ће се и руководство Републике Српске састати са њим.

       „Имаћу прилику да га угостим у Источном Сарајеву и то је веома важно. Чак ми је важније што ће Лавров доћи у Источно Сарајево него у Сарајево. И руководство Српске ће имати састанак са њим“, рекао је Додик.

       Када је реч о предстојећим изборима у САД, Додик је рекао да навија да победи актуелни амерички председник Доланд Трамп.

       "Навијам да Трамп победи. Ако побиједи (Џозеф) Бајден, идемо даље. Мислим да му (Бајдену) треба рећи да је последњих 20 година негативан према Србима. Нажалост, ако победи, мораћемо да истрпимо и Бајденов мандат. Истрпићемо и то, није крај света", рекао је Додик за "Вечерње новости".

       Он је истакао да се не треба стидити и да се очекује од политичара да кажу да је Бајден био негативан према Србима.

       Додик је навео да прати оно што је у Америци интерес Срба који већински гласају за Трампа, те подсетио да је на прошлим америчким председничким изборима у Сарајеву била организована јавна подршка Хилари Клинтон против Трампа.

       Додик је Вашингтонски споразум Београда и Приштине оценио као добар аранжман за Србију, те додао да је председник Србије Александар Вучић урадио добар посао за Србе и Србију и треба наставити даље.

       На питање хоће ли се пољуљати односи Срба са Русијом након учесталих разговора на релацији Србија-САД, Додик је рекао да однос Срба, Србије и Републике Српске са Русијом остаје добар и коректан.

       "Русија је фактор који је за мир и стабилност у региону. Русија је за Дејтонски споразум. Приближавање Београда и Вашингтона и разговори су добри и то нема везе са НАТО-ом. Поготово нема везе са БиХ. НАТО није опција за Републику Српску и ту се прича завршава", навео је Додик.

       Додик је рекао да појединци извлаче приче да је он руски човек и слично, поручивши да је он човек Републике Српске и Србије и никога више.

       Коментаришући "подизање прашине" око могућег двојног држављанства Србије и Републике Српске, Додик је рекао да је двојно држављанство потребно, јер се ради о интеграцији и међународним стандардима, те подсетио да се у ЕУ то ради на сваком кораку.

       „Душебрижници су почели одмах да вичу како је двојно држављанство Републике Српске са Србијом пут у исељење. Није пут у исељење", рекао је Додик.

       Додик је напоменуо да много људи из Републике Српске има држављанство Србије, међу којима је и он сам.

       „Ми припадамо српском народу и то се потврђује кроз двојно држављанство. Ми смо Срби, ми нисмо босански Срби", рекао је Додик, наводећи да је председник Србије Александар Вучић коректан и позитиван по том питању.

       Коментаришући то што се Вучић недавно уписао у школу за кошаркашке тренере и има ли места за за њега у "Игокеи", Додик је одговорио потврдно.

       "Наравно, ако Вучић хоће, може сутра бити главни тренер `Игокее`. Али, под условом да ми обећа да ћемо направити тим који ће побеђивати и Звезду и Партизан у Београду. Иако волим Београд много, волим и да победим Звезду и Партизан у Београду", рекао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари