Галијашевић: САД желе да Срби немају државу и да им Шиптари раде оно што су Украјинци радили Русима

ОЦЕНИО ДА ЈЕ СРПСКИ НАРОД ДАНАС У СЛИЧНОЈ ПОЗИЦИЈИ КАО ШТО ЈЕ БИО ПРЕД БЕРЛИНСКИ КОНГРЕС

* Неонацистичке амбиције уједињене Њемачке и америчка империјална моћ поново су ударили на нас. Разорили су нам државу и друштво и створили седам марионетских држава. Управо је то разлог зашто Србија сада трпи притиске. Као што трпе и Срби у Републици Српској и Срби у Црној Гори

* Југославија им није сметала због Словенаца и Хрвата него је требало да се српски етнички простор фрагментира и да се уништи српска традиционална стара нација, која има дугу историју страдања и побједа. Прво је требало да се униште национална осјећања код те нације, затим да се хомоген етнички териториј који насељавају Срби подјели и испарцелише, а онда да се униште државни елемнети како би се Срби претворили у оно што су Американци - односно да не буду нација. Јер, америчка нација не постоји!

* Споразум о нормализацији са Шиптарима и сарадња са Шиптарима нису могући ни кад бисте им Београд дали. Они ће државне границе, ако их добију, искористити за оно што су радили Украјинци: да оно мало Срба преосталих на Косову, спаљују у Митровици, као Украјинци што су спалили Русе у Одеси!

___________________________________________________________

         Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ у емисији ТВ Хепи „Добро јутро, Србијо!“

         ПОЗИЦИЈА Србије на геополитичкој слици свијета је као пред Берлински конгрес, прије 150 година, и зато би вриједило поновити ставове предсједника Додика који се чују из окупиране БиХ: РСепублика Српска никада неће ући у НАТО, никад неће увести санкције Русији и никада неће признати лажну државу Косово.

         Та три НЕ дефинишу српску позицију у БиХ и српску позицију на овом цијелом геополитичком простору.

         У ствари, чини се да је Додик најјасније изрекао  чињеницу да Срби никада нису побједили и добили слободу за зеленим столом - никада се Срби нису ослободили преговарајући. Ако се вратимо и на изјаву Добрице Ћосића -да Срби добијају ратове, а губе мир, онда бих геополиитчку ситуацију тако посматрао.

         Сјетите се српског Првог и Другог устанка, побуне Хусеин капетана Градашчевића не а против Османског царства, Првог и Другог балканског рата, Првог и Другог свјетског рата. На крају, сјетите се како је тај рат завршен: тако што је у Београд ушла Црвена армија, као војска која нам је послије тога гарантовала барем пола вијека мира, прије него што су неонацистичке амбиције уједињене Њемачке и америчка империјална моћ поново ударили на нас.

         Разорили су нам државе и друштво и створили седам марионетских држава. Управо је то разлог зашто Србија сада трпи притиске. Као што трпе и Срби у Републици Српској и Срби у Црној Гори.

         Дакле, опет се враћамо на то кључно питање – зашто је сметала Југославија, држава која је била способна да артикулише заједничке интересе на глобалном међународном пољу?

         Није сметала због Словенаца и Хрвата него је требало да се српски етнички простор фрагментира и да се уништи српска традиционална стара нација, која има дугу историју страдања и побједа. Прво је требало да се униште национална осјећања код те нације, затим да се хомоген етнички териториј који насељавају Срби подјели и испарцелише, а онда да се униште државни елемнети како би се Срби претворили у оно што су Американци - односно да не буду нација. Јер, америчка нација не постоји!

         А цијела америчка историја је мање стара и вриједна од историје стотина српских храмова и манастира на Косову!

         Узгред, замислите, када говоримо о старосједиоцима Америке, ми још увијек говоримо о европским, шпанским и енглеским заблудама да су нашли краћи пут до Индије! Па су тако старосједиоци тамо још «Индијанци». Не Апачи, Шошони, Ирокези, него – Индијанци.

         У тој и таквој Америци, због безбједносног, обавјештајног, војног и финансијског притиска, кога нацистички Гебелс Џорџ Сорош врши на унутрашњем плану,  Американци још мисле да су нација…

         Они Србима желе да немају државу и да им Шиптари раде оно што су Украјинци радили кад су добили државу.

          Споразум о нормализацији са Шиптарима и сарадња са Шиптарима нису могући ни кад бисте им Београд дали. Они ће државне границе, ако их добију, искористити за оно што су радили Украјинци: да оно мало Срба преосталих на Косову, спаљују у Митровици, као Украјинци што су спалили Русе у Одеси!

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари